Покращений рецепт окрошки: "Мастер Шеф" Глінська поділилася секретами приготування

Покращений рецепт окрошки: "Мастер Шеф" Глінська поділилася секретами приготування

Переможниця другого сезону та колишня суддя проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати смачнющу окрошку на кефірі та бульйоні.

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує бульйон. Для цього нам знадобиться:

  • цибуля ріпчаста - 1 шт. (приблизно 100 г)
  • морква - 1 шт.
  • філе куряче (але за бажанням можете брати телятину чи яловичину) - 400 г

У воду відправляємо очищені цибулю та моркву (цілими), куряче філе, підсолюємо та варимо бульйон. Першу воду "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська радить зливати.

Далі для приготування окрошки беремо такі інгредієнти:

  • курячий бульйон - 1 л + відварене куряче філе
  • кефір 2,5% - 600 г
  • сметана жирністю 15-20% - 150 г
  • огірки - 2 шт. середнього розміру
  • редис - 200 г (приблизно 12-15 шт.)
  • картопля - 3 шт. середнього розміру
  • яйця - 3 шт.
  • зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) - за смаком
  • гірчиця - 1 ст.л.
  • сіль - за смаком

Яйця відварюємо круто. Картоплю чистимо та відварюємо в підсоленій воді. Огірки та редиску "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська чистить від шкірки.

Відварені яйця та картоплю, огірки, редиску, куряче філе нарізаємо маленькими кубиками (приблизно 0,5 см). Дрібно нарізаємо зелень. Змішуємо всі нарізані інгредієнти у великій мисці чи каструлі.

Додаємо охолоджений бульйон, кефір, сметану та добре все перемішуємо. Додаємо гірчицю, сіль і перець за смаком і знову все добре перемішуємо.

Перед подачею "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська відправляє окрошку на кілька годин у холодильник, щоб вона охолола.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Будет еще дороже: сметана, сыр и другая "молочка" станет настоящей роскошью

Как обрезать сливу для щедрого урожая в следующем году: уловки садоводов

Ищете идеального мужа - это они: 2 знака Зодиака, с которыми мечтают быть многие, но есть сложность

Посылки с AliExpress станут роскошью: новые правила лишат дешевого шопинга

Курица в кляре с бататом: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал сытный ужин без хлопот

Простые уловки для пышного теста: как стать мастером выпечки за один день

Оккупанты готовят удары по энергетике: враг имеет более тысячи ракет

Как ухаживать за почвой осенью, чтобы улучшить плодородие: важные советы огородников

Отложите телефон немедленно: важно отказаться перед сном

Новые лимиты на денежные переводы: Сбербанк посоветовал, как обойти ограничение

Женщина "сливала" местонахождение ТЦК: ее оштрафовали на 140 тысяч и забрали телефон

Следующая неделя может стать во многом исторической для Украины - Зеленский

Ешьте квашеную капусту как можно чаще и избавьтесь от целлюлита: чем еще полезна зимняя вкусняшка

Настоящий закарпатский суп: как сделать сытное блюдо с крылышками на всю семью

Пенсионеров заставят платить: важное обращение налоговиков