Повітряніше солодкої вати: "Майстер Шеф" Мартиновська дала рецепт ніжного десерту із сиру із вершками

Повітряніше солодкої вати: "Майстер Шеф" Мартиновська дала рецепт ніжного десерту із сиру із вершками

Зірка шоу "Майстер Шеф" Ольга Мартиновська поділилася рецептом суфле із ніжним сиром. Приготування цієї страви насправді нескладне, але вимагає знання кількох кулінарних хитрощів, щоб досягти ідеального результату, зауважила "Мастер Шеф" Мартиновська.

Вам знадобляться такі інгредієнти для суфле із сиру:

  • 100 мл молока
  • 100 мл вершків (30% жирності)
  • 2 жовтки
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 200 г твердого легкоплавкого сиру, такого як Комте
  • сіль
  • Білки

І ось як приготувати цю страву:

Почніть із розчинення кукурудзяного крохмалю в холодному молоці. Добре перемішайте і додайте вершки, ділиться "Мастер Шеф" Мартиновська. Поставте каструлю на вогонь та нагрівайте суміш до кипіння, постійно помішуючи віночком.

Коли суміш закипить, додайте натертий на великій тертці сир і перемішуйте 1-2 хвилини. Потім додайте жовтки та продовжуйте перемішувати до отримання однорідної маси.

"Мастер Шеф" Мартиновська додає, перелийте сирну масу в кутер і добре перемішайте. Консистенція має стати однорідною та ніжною, нагадуючи заварний крем. Потім зважте масу, щоб дізнатися скільки білків вам знадобиться. Маса білків має становити половину від маси сиру.

Збийте білки до утворення стійкої піни з додаванням невеликої кількості солі, щоб ущільнити піну. Не пересоліть, особливо якщо використовуєте солоний сир, зауважує "Мастер Шеф" Мартиновська.

Спочатку додайте частину білків у сирну масу і активно перемішайте, щоб зробити масу більш рідкою та податливою. Потім акуратно і ніжно перемішайте сирну основу з білками, що залишилися, за допомогою силіконової лопатки.

Рясно змастіть форми для суфле олією, щоб уникнути прилипання. Наповнюйте форми приготовленою масою, радить "Мастер Шеф" Мартиновська.

Попередньо розігрійте духовку без конвекції до 200°C і приготуйте водяну баню (деко з водою). Випікайте суфле 30 хвилин у великій формі або 20-25 хвилин у порційних.

Дайте суфле відпочити 5-7 хвилин після випічки, потім подавайте його теплим, порадила "Мастер Шеф" Мартиновська.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ