Повітряніше солодкої вати: "Майстер Шеф" Мартиновська дала рецепт ніжного десерту із сиру із вершками

Повітряніше солодкої вати: "Майстер Шеф" Мартиновська дала рецепт ніжного десерту із сиру із вершками

Зірка шоу "Майстер Шеф" Ольга Мартиновська поділилася рецептом суфле із ніжним сиром. Приготування цієї страви насправді нескладне, але вимагає знання кількох кулінарних хитрощів, щоб досягти ідеального результату, зауважила "Мастер Шеф" Мартиновська.

Вам знадобляться такі інгредієнти для суфле із сиру:

  • 100 мл молока
  • 100 мл вершків (30% жирності)
  • 2 жовтки
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 200 г твердого легкоплавкого сиру, такого як Комте
  • сіль
  • Білки

І ось як приготувати цю страву:

Почніть із розчинення кукурудзяного крохмалю в холодному молоці. Добре перемішайте і додайте вершки, ділиться "Мастер Шеф" Мартиновська. Поставте каструлю на вогонь та нагрівайте суміш до кипіння, постійно помішуючи віночком.

Коли суміш закипить, додайте натертий на великій тертці сир і перемішуйте 1-2 хвилини. Потім додайте жовтки та продовжуйте перемішувати до отримання однорідної маси.

"Мастер Шеф" Мартиновська додає, перелийте сирну масу в кутер і добре перемішайте. Консистенція має стати однорідною та ніжною, нагадуючи заварний крем. Потім зважте масу, щоб дізнатися скільки білків вам знадобиться. Маса білків має становити половину від маси сиру.

Збийте білки до утворення стійкої піни з додаванням невеликої кількості солі, щоб ущільнити піну. Не пересоліть, особливо якщо використовуєте солоний сир, зауважує "Мастер Шеф" Мартиновська.

Спочатку додайте частину білків у сирну масу і активно перемішайте, щоб зробити масу більш рідкою та податливою. Потім акуратно і ніжно перемішайте сирну основу з білками, що залишилися, за допомогою силіконової лопатки.

Рясно змастіть форми для суфле олією, щоб уникнути прилипання. Наповнюйте форми приготовленою масою, радить "Мастер Шеф" Мартиновська.

Попередньо розігрійте духовку без конвекції до 200°C і приготуйте водяну баню (деко з водою). Випікайте суфле 30 хвилин у великій формі або 20-25 хвилин у порційних.

Дайте суфле відпочити 5-7 хвилин після випічки, потім подавайте його теплим, порадила "Мастер Шеф" Мартиновська.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ