Прямо як морозиво: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта пломбір без випікання

Прямо як морозиво: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта пломбір без випікання

Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася в соціальній мережі, на відміну від морозива, торт не тане та не вимагає заморожування, а його легкий ванільний крем надає торту бархатистої текстури.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна (приблизно 10 ст. л. з гіркою)
  • 100 г цукру (приблизно 4 ст. л. з гіркою)
  • 180 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 500 мл молока
  • 150 г яєць (близько 3 шт.)
  • 100 г цукру (приблизно 4 ст. л. з гіркою)
  • 25 г борошна (приблизно 1 ст. л. без гірки)
  • 25 г кукурудзяного крохмалю (близько 2,5 ч. л.)
  • Ванільний цукор або половина стручка ванілі
  • 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 14 г желатину (приблизно 1 ст. л.)
  • 70 мл води (для желатину)
  • 300 мл вершків (жирністю 30-35%)

Приготування:

Помістіть вершкове масло в морозильну камеру на 15-20 хвилин. Змішайте борошно із цукром. Підморожену олію натріть на дрібній тертці, обвалюючи її в борошні, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Повинна вийти крихта. Розділіть крихту на три частини: одну залиште за кімнатної температури, а дві інші приберіть у холодильник.

Обсмажте першу частину крихти на сухій сковороді, періодично перемішуючи. Коли крихта стане золотистою та розсипчастою, зніміть з вогню. Повторіть процес з двома частинами крихти, що залишилися.

Замочіть желатин у холодній воді, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Влийте молоко в сотейник і прогрійте до появи пари. В окремій мисці змішайте яйця з цукром, додайте кукурудзяний крохмаль і борошно, перемішайте до однорідності. Втрутите ванільний цукор або ванільну ікру зі стручка, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Влийте третину гарячого молока в яєчну масу, перемішайте, потім вилийте суміш назад у сотейник. Заварюйте крем, постійно помішуючи віночком, поки він не загусне (приблизно 20-30 секунд після закипання).

Зніміть сотейник з вогню, додайте набряклий желатин і перемішайте. Потім додайте холодне вершкове масло і перемішайте до однорідності. Перелийте крем в іншу ємність та накрийте харчовою плівкою. Охолодіть у холодильнику на 2 години.

Дістаньте основу для крему з холодильника, збийте віночком. "Мастер Шеф" Глинська радить, почніть збирати торт, чергуючи шари крихти та крему. Спочатку викладайте шар крихти, потім шар крему. Повторіть, доки не використовуєте всі інгредієнти, завершивши шаром крихти.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Радості повний бак: дітям дозволили розмалювати справжній спорткар Ferrari

Школярам вводять суттєві зміни: сильно вплинуть на освіту дітей

«Настя кинула, тепер бомжує»: Потап вслід за керівницею МСЕК скупався в копійках

Володимир Кличко привіз бригадам на Донецький напрямок броньовик, дрони та системи РЕБ

Як обрати насіння і ґрунт для розсади на підвіконні: фермери розкрили всі нюанси

Головне за 5 жовтня: нова хвиля мобілізації, аномальна зима в Україні та оператори не зможуть забезпечити зв'язок

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: цього цілком достатньо

Дрон-дракон спалив ворожу позицію з подальшою детонацією БК

"Будемо взагалі виходити з шоку": українцям описали найгірший сценарій відключень на зиму

Цукерки ховати? Навіщо на жіночих трусиках пришивають "кишеньку", відповідь здивує всіх

«Як ідіотом, треба народитися»: Олена Кравець почула в словах легендарного Ступки про себе

Україна планує мобілізувати 200 тисяч чоловіків: "Туберкульоз, гепатит або ВІЛ..."

Яблучний пиріг французькою: бюджетний десерт, який варто спробувати

Співак Діля створив свій мем у відповідь на гучний скандал з керівницею МСЕК

Платити за труби доведеться навіть без опалення: чому так