Прямо як морозиво: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта пломбір без випікання
Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася в соціальній мережі, на відміну від морозива, торт не тане та не вимагає заморожування, а його легкий ванільний крем надає торту бархатистої текстури.
Інгредієнти:
- 300 г борошна (приблизно 10 ст. л. з гіркою)
- 100 г цукру (приблизно 4 ст. л. з гіркою)
- 180 г вершкового масла (жирністю 82%)
- 500 мл молока
- 150 г яєць (близько 3 шт.)
- 100 г цукру (приблизно 4 ст. л. з гіркою)
- 25 г борошна (приблизно 1 ст. л. без гірки)
- 25 г кукурудзяного крохмалю (близько 2,5 ч. л.)
- Ванільний цукор або половина стручка ванілі
- 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
- 14 г желатину (приблизно 1 ст. л.)
- 70 мл води (для желатину)
- 300 мл вершків (жирністю 30-35%)
Приготування:
Помістіть вершкове масло в морозильну камеру на 15-20 хвилин. Змішайте борошно із цукром. Підморожену олію натріть на дрібній тертці, обвалюючи її в борошні, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Повинна вийти крихта. Розділіть крихту на три частини: одну залиште за кімнатної температури, а дві інші приберіть у холодильник.
Обсмажте першу частину крихти на сухій сковороді, періодично перемішуючи. Коли крихта стане золотистою та розсипчастою, зніміть з вогню. Повторіть процес з двома частинами крихти, що залишилися.
Замочіть желатин у холодній воді, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Влийте молоко в сотейник і прогрійте до появи пари. В окремій мисці змішайте яйця з цукром, додайте кукурудзяний крохмаль і борошно, перемішайте до однорідності. Втрутите ванільний цукор або ванільну ікру зі стручка, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Влийте третину гарячого молока в яєчну масу, перемішайте, потім вилийте суміш назад у сотейник. Заварюйте крем, постійно помішуючи віночком, поки він не загусне (приблизно 20-30 секунд після закипання).
Зніміть сотейник з вогню, додайте набряклий желатин і перемішайте. Потім додайте холодне вершкове масло і перемішайте до однорідності. Перелийте крем в іншу ємність та накрийте харчовою плівкою. Охолодіть у холодильнику на 2 години.
Дістаньте основу для крему з холодильника, збийте віночком. "Мастер Шеф" Глинська радить, почніть збирати торт, чергуючи шари крихти та крему. Спочатку викладайте шар крихти, потім шар крему. Повторіть, доки не використовуєте всі інгредієнти, завершивши шаром крихти.