Прямо як морозиво: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта пломбір без випікання

Прямо як морозиво: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта пломбір без випікання

Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася в соціальній мережі, на відміну від морозива, торт не тане та не вимагає заморожування, а його легкий ванільний крем надає торту бархатистої текстури.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна (приблизно 10 ст. л. з гіркою)
  • 100 г цукру (приблизно 4 ст. л. з гіркою)
  • 180 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 500 мл молока
  • 150 г яєць (близько 3 шт.)
  • 100 г цукру (приблизно 4 ст. л. з гіркою)
  • 25 г борошна (приблизно 1 ст. л. без гірки)
  • 25 г кукурудзяного крохмалю (близько 2,5 ч. л.)
  • Ванільний цукор або половина стручка ванілі
  • 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 14 г желатину (приблизно 1 ст. л.)
  • 70 мл води (для желатину)
  • 300 мл вершків (жирністю 30-35%)

Приготування:

Помістіть вершкове масло в морозильну камеру на 15-20 хвилин. Змішайте борошно із цукром. Підморожену олію натріть на дрібній тертці, обвалюючи її в борошні, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Повинна вийти крихта. Розділіть крихту на три частини: одну залиште за кімнатної температури, а дві інші приберіть у холодильник.

Обсмажте першу частину крихти на сухій сковороді, періодично перемішуючи. Коли крихта стане золотистою та розсипчастою, зніміть з вогню. Повторіть процес з двома частинами крихти, що залишилися.

Замочіть желатин у холодній воді, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Влийте молоко в сотейник і прогрійте до появи пари. В окремій мисці змішайте яйця з цукром, додайте кукурудзяний крохмаль і борошно, перемішайте до однорідності. Втрутите ванільний цукор або ванільну ікру зі стручка, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Влийте третину гарячого молока в яєчну масу, перемішайте, потім вилийте суміш назад у сотейник. Заварюйте крем, постійно помішуючи віночком, поки він не загусне (приблизно 20-30 секунд після закипання).

Зніміть сотейник з вогню, додайте набряклий желатин і перемішайте. Потім додайте холодне вершкове масло і перемішайте до однорідності. Перелийте крем в іншу ємність та накрийте харчовою плівкою. Охолодіть у холодильнику на 2 години.

Дістаньте основу для крему з холодильника, збийте віночком. "Мастер Шеф" Глинська радить, почніть збирати торт, чергуючи шари крихти та крему. Спочатку викладайте шар крихти, потім шар крему. Повторіть, доки не використовуєте всі інгредієнти, завершивши шаром крихти.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Выгодно ли устанавливать двухзонный счетчик в 2024 году: объяснение облэнерго

"ПриватБанк" требует уплатить долг после кражи с карты: мужчина обратился в киберполицию

Журналистка устроила скандал вокруг батальона, который отказался идти в Угледар

"Знаем, как вы ждали...": озвучена дата премьеры тринадцатого сезона "Холостяка"

Как сделать зиму вкуснее: рецепт фаршированных помидоров с остринкой

Газ подорожает для всех: как новый тариф ударит по кошельку

Нарушение создает опасность: украинцам грозит штраф в размере 680 гривен

"Мир не менялся, моя нежная...": Соловий сама пришла к бывшему Сергею Жадану

Какие деревья обязательно нужно обрезать осенью: полезные лайфхаки

Что делать, когда исчезает свет: ДТЭК назвали главные шаги

Закарпатские вкусы: паштет из фасоли и сушеных грибов, который легко сделать дома

Членство Украины в НАТО и завершение войны: в Financial Times узнали о переговорах

Сирены, обстрелы и сопротивление: разработчики S․T․A․L․K․E․R․ 2 показали, как делали игру во время войны

"ТЦК похитили нашего главного инженера": компания-производитель дронов сообщила о скандальном инциденте

Школьникам вводят существенные изменения: сильно повлияют на образование детей