Прямо як морозиво: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта пломбір без випікання

Прямо як морозиво: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта пломбір без випікання

Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася в соціальній мережі, на відміну від морозива, торт не тане та не вимагає заморожування, а його легкий ванільний крем надає торту бархатистої текстури.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна (приблизно 10 ст. л. з гіркою)
  • 100 г цукру (приблизно 4 ст. л. з гіркою)
  • 180 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 500 мл молока
  • 150 г яєць (близько 3 шт.)
  • 100 г цукру (приблизно 4 ст. л. з гіркою)
  • 25 г борошна (приблизно 1 ст. л. без гірки)
  • 25 г кукурудзяного крохмалю (близько 2,5 ч. л.)
  • Ванільний цукор або половина стручка ванілі
  • 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 14 г желатину (приблизно 1 ст. л.)
  • 70 мл води (для желатину)
  • 300 мл вершків (жирністю 30-35%)

Приготування:

Помістіть вершкове масло в морозильну камеру на 15-20 хвилин. Змішайте борошно із цукром. Підморожену олію натріть на дрібній тертці, обвалюючи її в борошні, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Повинна вийти крихта. Розділіть крихту на три частини: одну залиште за кімнатної температури, а дві інші приберіть у холодильник.

Обсмажте першу частину крихти на сухій сковороді, періодично перемішуючи. Коли крихта стане золотистою та розсипчастою, зніміть з вогню. Повторіть процес з двома частинами крихти, що залишилися.

Замочіть желатин у холодній воді, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Влийте молоко в сотейник і прогрійте до появи пари. В окремій мисці змішайте яйця з цукром, додайте кукурудзяний крохмаль і борошно, перемішайте до однорідності. Втрутите ванільний цукор або ванільну ікру зі стручка, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Влийте третину гарячого молока в яєчну масу, перемішайте, потім вилийте суміш назад у сотейник. Заварюйте крем, постійно помішуючи віночком, поки він не загусне (приблизно 20-30 секунд після закипання).

Зніміть сотейник з вогню, додайте набряклий желатин і перемішайте. Потім додайте холодне вершкове масло і перемішайте до однорідності. Перелийте крем в іншу ємність та накрийте харчовою плівкою. Охолодіть у холодильнику на 2 години.

Дістаньте основу для крему з холодильника, збийте віночком. "Мастер Шеф" Глинська радить, почніть збирати торт, чергуючи шари крихти та крему. Спочатку викладайте шар крихти, потім шар крему. Повторіть, доки не використовуєте всі інгредієнти, завершивши шаром крихти.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ