Приготуйте у вихідні соложеник з яблуками і безе: традиційний український десерт підкорить серця з першого шматочка

Приготуйте у вихідні соложеник з яблуками і безе: традиційний український десерт підкорить серця з першого шматочка

Соложеник – це більше, ніж просто десерт. Це частина української кулінарної спадщини, яка передається з покоління в покоління. Ця страва завжди була окрасою святкового столу, де її готували з особливою любов’ю та увагою.

Сьогодні ми ділимося з вами рецептом соложеника з яблучною начинкою і ніжним безе, який поєднує в собі класичний смак і аромат свіжих фруктів.

Інгредієнти для створення соложеника

Для тіста:

  • 5 яєць

  • 150 г пшеничного борошна

  • 50 г цукру

  • 150 мл молока

  • 100 г вершкового масла

  • 10 г ванільного цукру

  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 6 великих яблук

  • 30 г вершкового масла

  • 2 ст. л. цукру

  • 1 ч. л. кориці

Для безе:

  • 2 білки (близько 60 г)

  • 120 г цукру

Приготування тіста: Спочатку розділіть білки та жовтки. Білки відкладіть, а жовтки змішайте з цукром, молоком і дрібкою солі. Збийте цю суміш до світлого, пухкого стану. Додайте борошно та знову ретельно збийте. У кінці влийте розтоплене, але не гаряче вершкове масло, і обережно вмішайте збиті білки.

Випікання млинців: Після того, як тісто трішки "відпочине", випікайте млинці на добре розігрітій пательні до золотистого кольору з обох боків.

Приготування начинки: Очистіть яблука від шкірки і наріжте їх на тонкі скибочки. Розтопіть вершкове масло в сотейнику і обсмажуйте яблука, поки вони не стануть м'якими. Додайте цукор і корицю, продовжуйте готувати до утворення золотавого кольору і карамелізації.

Приготування безе: Збийте білки з цукром до утворення міцної, блискучої піни.

Збирання соложеника: На деко викладіть пергаментний папір і розмістіть перший млинець. Змастіть його тонким шаром безе і додайте яблучну начинку. Повторюйте шари, кожен раз розміщуючи начинку ближче до центру, створюючи форму напівсфери.

Запікання: Змастіть верхній млинець товстим шаром безе з усіх боків і запікайте в духовці при температурі 210 градусів протягом 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Цей соложеник обов’язково стане улюбленим десертом на вашому столі. Його неповторний смак, ніжні млинці з яблучною начинкою і легке безе зроблять будь-яке свято особливим

Раніше ми розповідали про Найсмачніший лікер зі смородини на горілці, рецепт якого попросить навіть ваш дід

Також, Взимку будете собі вдячні: рецепт ароматного чорничного варення на заміну малиновому



Поділитися сюжетом

Останні новини

Володимир Кличко привіз бригадам на Донецький напрямок броньовик, дрони та системи РЕБ

Як обрати насіння і ґрунт для розсади на підвіконні: фермери розкрили всі нюанси

Головне за 5 жовтня: нова хвиля мобілізації, аномальна зима в Україні та оператори не зможуть забезпечити зв'язок

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: цього цілком достатньо

Дрон-дракон спалив ворожу позицію з подальшою детонацією БК

"Будемо взагалі виходити з шоку": українцям описали найгірший сценарій відключень на зиму

Цукерки ховати? Навіщо на жіночих трусиках пришивають "кишеньку", відповідь здивує всіх

«Як ідіотом, треба народитися»: Олена Кравець почула в словах легендарного Ступки про себе

Україна планує мобілізувати 200 тисяч чоловіків: "Туберкульоз, гепатит або ВІЛ..."

Яблучний пиріг французькою: бюджетний десерт, який варто спробувати

Співак Діля створив свій мем у відповідь на гучний скандал з керівницею МСЕК

Платити за труби доведеться навіть без опалення: чому так

Штурм Покровська: експерти спрогнозували, чи зможе армія Росії захопити місто найближчим часом

Кіло гарніру – лише 26 грн: супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони

Вкрали 1,4 млн грн на біді інших: селищний голова організував корупційну схему, подробиці