Приготуйте у вихідні соложеник з яблуками і безе: традиційний український десерт підкорить серця з першого шматочка

Приготуйте у вихідні соложеник з яблуками і безе: традиційний український десерт підкорить серця з першого шматочка

Соложеник – це більше, ніж просто десерт. Це частина української кулінарної спадщини, яка передається з покоління в покоління. Ця страва завжди була окрасою святкового столу, де її готували з особливою любов’ю та увагою.

Сьогодні ми ділимося з вами рецептом соложеника з яблучною начинкою і ніжним безе, який поєднує в собі класичний смак і аромат свіжих фруктів.

Інгредієнти для створення соложеника

Для тіста:

  • 5 яєць

  • 150 г пшеничного борошна

  • 50 г цукру

  • 150 мл молока

  • 100 г вершкового масла

  • 10 г ванільного цукру

  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 6 великих яблук

  • 30 г вершкового масла

  • 2 ст. л. цукру

  • 1 ч. л. кориці

Для безе:

  • 2 білки (близько 60 г)

  • 120 г цукру

Приготування тіста: Спочатку розділіть білки та жовтки. Білки відкладіть, а жовтки змішайте з цукром, молоком і дрібкою солі. Збийте цю суміш до світлого, пухкого стану. Додайте борошно та знову ретельно збийте. У кінці влийте розтоплене, але не гаряче вершкове масло, і обережно вмішайте збиті білки.

Випікання млинців: Після того, як тісто трішки "відпочине", випікайте млинці на добре розігрітій пательні до золотистого кольору з обох боків.

Приготування начинки: Очистіть яблука від шкірки і наріжте їх на тонкі скибочки. Розтопіть вершкове масло в сотейнику і обсмажуйте яблука, поки вони не стануть м'якими. Додайте цукор і корицю, продовжуйте готувати до утворення золотавого кольору і карамелізації.

Приготування безе: Збийте білки з цукром до утворення міцної, блискучої піни.

Збирання соложеника: На деко викладіть пергаментний папір і розмістіть перший млинець. Змастіть його тонким шаром безе і додайте яблучну начинку. Повторюйте шари, кожен раз розміщуючи начинку ближче до центру, створюючи форму напівсфери.

Запікання: Змастіть верхній млинець товстим шаром безе з усіх боків і запікайте в духовці при температурі 210 градусів протягом 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Цей соложеник обов’язково стане улюбленим десертом на вашому столі. Його неповторний смак, ніжні млинці з яблучною начинкою і легке безе зроблять будь-яке свято особливим

Раніше ми розповідали про Найсмачніший лікер зі смородини на горілці, рецепт якого попросить навіть ваш дід

Також, Взимку будете собі вдячні: рецепт ароматного чорничного варення на заміну малиновому



Поделиться сюжетом

Последние новости

Октябрь 2024 года принесет новые риски и трудности: гороскоп на месяц для всех знаков Зодиака

Отказ от боевой повестки: украинцев предостерегли от суровых последствий

Выгодно ли устанавливать двухзонный счетчик в 2024 году: объяснение облэнерго

"ПриватБанк" требует уплатить долг после кражи с карты: мужчина обратился в киберполицию

Журналистка устроила скандал вокруг батальона, который отказался идти в Угледар

"Знаем, как вы ждали...": озвучена дата премьеры тринадцатого сезона "Холостяка"

Как сделать зиму вкуснее: рецепт фаршированных помидоров с остринкой

Газ подорожает для всех: как новый тариф ударит по кошельку

Нарушение создает опасность: украинцам грозит штраф в размере 680 гривен

"Мир не менялся, моя нежная...": Соловий сама пришла к бывшему Сергею Жадану

Какие деревья обязательно нужно обрезать осенью: полезные лайфхаки

Что делать, когда исчезает свет: ДТЭК назвали главные шаги

Закарпатские вкусы: паштет из фасоли и сушеных грибов, который легко сделать дома

Членство Украины в НАТО и завершение войны: в Financial Times узнали о переговорах

Сирены, обстрелы и сопротивление: разработчики S․T․A․L․K․E․R․ 2 показали, как делали игру во время войны