Простий рецепт шоколадного торта з вишнею та вершковим кремом: для будь-якого свята

Простий рецепт шоколадного торта з вишнею та вершковим кремом: для будь-якого свята

Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати смачний шоколадний торт із ніжним вершковим кремом та вишнями.

"Цей торт досить легко приготувати. І він дуууже смачний! Саме цей торт я найчастіше печу на сімейні свята. У нас його всі просто обожнюють!", – радить кулінар.

Для бісквіта на форму діаметром 20 см нам знадобляться такі інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.
  • борошно - 110 г
  • цукор - 100 г
  • вершкове масло - 25 г
  • какао-порошок - 15 г

Для вишневої начинки:

  • вишні без кісточок - 400 г
  • цукор - 100 г
  • крохмаль кукурудзяний - 25 г
  • дрібка кориці
  • ром, коньяк або чиста вода - 50 г

Для крему:

  • маскарпоне - 250 г
  • вершки 33% - 250 г
  • цукрова пудра - 100 г

Для просочування змішуємо 2 ст.л. цукру, 100 мл води, 2 ст.л. рому чи коньяку (можна і без нього), доводимо до кипіння та лишаємо охолоджуватися.

Щоб приготувати бісквіт, спершу збиваємо яйця з цукром до пишної повітряної маси (приблизно 8-10 хвилин у комбайні або 12-15 хвилин ручним міксером).

Просіюємо борошно з какао-порошком і в три підходи додаємо до яєчної маси, обережно перемішуємо. Додаємо розтоплене та охолоджене вершкове масло та швидко перемішуємо тісто.

Випікаємо бісквіт у розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин.

"Готовий бісквіт охолодити на решітці і потім розрізати на 3 коржі. Ідеально буде на ніч прибрати його в пакет і залишити на столі або в холодильнику, а наступного дня розрізати", – пояснила кулінар.

Вишні разом із цукром і корицею ставимо на вогонь трохи менше середнього та доводимо до кипіння. Додаємо крохмаль, розведений у ромі або просто воді, та заварюємо 2-4 хвилини до блискучого сиропу. Даємо вишневій начинці повністю охолонути.

Для крему спершу вершки збиваємо до міцних піків, далі додаємо цукрову пудру та знову збиваємо. В кінці додаємо маскарпоне та перемішуємо до однорідності.

Збираємо торт: корж, просочування, крем, половина вишень, корж, просочування, крем, решта вишень, корж, просочування, крем. Для стабілізації відправляємо торт у холодильник мінімум на 4 години, а потім прикрашаємо за бажанням.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків