Простий рецепт шоколадного торта з вишнею та вершковим кремом: для будь-якого свята

Простий рецепт шоколадного торта з вишнею та вершковим кремом: для будь-якого свята

Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати смачний шоколадний торт із ніжним вершковим кремом та вишнями.

"Цей торт досить легко приготувати. І він дуууже смачний! Саме цей торт я найчастіше печу на сімейні свята. У нас його всі просто обожнюють!", – радить кулінар.

Для бісквіта на форму діаметром 20 см нам знадобляться такі інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.
  • борошно - 110 г
  • цукор - 100 г
  • вершкове масло - 25 г
  • какао-порошок - 15 г

Для вишневої начинки:

  • вишні без кісточок - 400 г
  • цукор - 100 г
  • крохмаль кукурудзяний - 25 г
  • дрібка кориці
  • ром, коньяк або чиста вода - 50 г

Для крему:

  • маскарпоне - 250 г
  • вершки 33% - 250 г
  • цукрова пудра - 100 г

Для просочування змішуємо 2 ст.л. цукру, 100 мл води, 2 ст.л. рому чи коньяку (можна і без нього), доводимо до кипіння та лишаємо охолоджуватися.

Щоб приготувати бісквіт, спершу збиваємо яйця з цукром до пишної повітряної маси (приблизно 8-10 хвилин у комбайні або 12-15 хвилин ручним міксером).

Просіюємо борошно з какао-порошком і в три підходи додаємо до яєчної маси, обережно перемішуємо. Додаємо розтоплене та охолоджене вершкове масло та швидко перемішуємо тісто.

Випікаємо бісквіт у розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин.

"Готовий бісквіт охолодити на решітці і потім розрізати на 3 коржі. Ідеально буде на ніч прибрати його в пакет і залишити на столі або в холодильнику, а наступного дня розрізати", – пояснила кулінар.

Вишні разом із цукром і корицею ставимо на вогонь трохи менше середнього та доводимо до кипіння. Додаємо крохмаль, розведений у ромі або просто воді, та заварюємо 2-4 хвилини до блискучого сиропу. Даємо вишневій начинці повністю охолонути.

Для крему спершу вершки збиваємо до міцних піків, далі додаємо цукрову пудру та знову збиваємо. В кінці додаємо маскарпоне та перемішуємо до однорідності.

Збираємо торт: корж, просочування, крем, половина вишень, корж, просочування, крем, решта вишень, корж, просочування, крем. Для стабілізації відправляємо торт у холодильник мінімум на 4 години, а потім прикрашаємо за бажанням.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев