Просто ідеальний: шеф-кухар поділилася рецептом легкого десерту з полуницею

Просто ідеальний: шеф-кухар поділилася рецептом легкого десерту з полуницею

Шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram показала рецепт неймовірно смачного десерту – бісквіту королеви Вікторії з полуницею та маскарпоне.

"Супер рецепт. Мʼякий, ароматний, вершковий. Просто ідеальний. І робити дуже легко. 15 хвилин Вашого активного приготування і десерт готовий!", – радить шеф-кухар.

Для бісквіту на форму діаметром 21 см беремо такі інгредієнти:

  • масло вершкове (мʼяке) - 160 г
  • цукор - 160 г (або 150 г звичайного і 10 г ванільного)
  • яйця - 3 шт.
  • борошно - 160 г
  • розпушувач - 0,5 ч.л.

Також нам знадобляться:

  • маскарпоне - 250 г
  • вершки жирні - 50 г
  • пудра цукрова - 50 г
  • ваніль
  • полуниця - 150 г + для декору
  • цукор - 20 г

Спочатку готуємо бісквіт, і бажано робити це за добу, щоб він хоча б ніч постояв у холодильнику, хоча це не обовʼязково.

Мʼяке вершкове масло збиваємо з цукром і ваніллю до побіління маси. Далі по одному додаємо яйця та продовжуємо збивати, щоб суміш стала повітряною. У кінці додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо тісто до однорідності.

Виливаємо тісто в форму, змащену вершковим маслом і присипану борошном, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність бісквіту перевіряємо шпажкою.

Лишаємо бісквіт охолоджуватися, а тим часом готуємо просочення та крем.

Для просочування готуємо полуничний джем: 150 г полуниці з 20 г цукру проварюємо до мʼякості, в потім розминаємо виделкою та даємо охолонути.

Для крему збиваємо холодні вершки з маскарпоне, цукровою пудрою та ваніллю.

Охолоджений бісквіт просочуємо полуничним джемо і даємо постояти 10-15 хвилин, а потім змащуємо холодним кремом із маскарпоне та прикрашаємо зверху свіжою полуницею.

Переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт легкого десерту з полуницею.

Як швидко замаринувати цибулю: шеф-кухар дав рецепт універсальної закуски.

Краще за майонез: фіналістка "Мастер Шеф" поділилася рецептами смачних заправок і соусів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Молочка на вагу золота: де купувати сметану, молоко і масло, щоб не розорити гаманець

Для любителів шоколаду: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт ідеального десерту

Project Rene: датамайнери показали приховані можливості у новому The Sims

Як правильно обрізати малину восени: уникайте цих помилок

Податок на пенсії: українцям зробили важливе оголошення

«Бої ідуть безпосередньо у місті»: військовий експерт розповів, що відбувається у Торецьку

Киянка звернулася до поліції через підпал машини чоловіка-військового: у відповідь – "ігнор"

Платитимуть усім однаково: в Україні з’явиться нова соціальна допомога

Ізраїль озвучив результати масованих ударів по підземних командних центрах "Хезболли" у Лівані

Військовий розповів правду про навчання в ЗСУ: "Ми лягали спати мокрими"

Лісові пожежі можуть прискорити глобальне потепління: дослідники б’ють на сполох

Як зробити ліниві роли вдома: швидкий спосіб насолодитися суші

Серед поранених - 10-річний хлопчик: останні подробиці про авіаудар по Харкову

Школярів змусять навчатися по 16 годин: доведеться вибирати

Це найсмачніша картинка, яка взагалі може бути, - Олег Тістол про різні проєкти українських грошей