Просто ідеальний: шеф-кухар поділилася рецептом легкого десерту з полуницею

Просто ідеальний: шеф-кухар поділилася рецептом легкого десерту з полуницею

Шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram показала рецепт неймовірно смачного десерту – бісквіту королеви Вікторії з полуницею та маскарпоне.

"Супер рецепт. Мʼякий, ароматний, вершковий. Просто ідеальний. І робити дуже легко. 15 хвилин Вашого активного приготування і десерт готовий!", – радить шеф-кухар.

Для бісквіту на форму діаметром 21 см беремо такі інгредієнти:

  • масло вершкове (мʼяке) - 160 г
  • цукор - 160 г (або 150 г звичайного і 10 г ванільного)
  • яйця - 3 шт.
  • борошно - 160 г
  • розпушувач - 0,5 ч.л.

Також нам знадобляться:

  • маскарпоне - 250 г
  • вершки жирні - 50 г
  • пудра цукрова - 50 г
  • ваніль
  • полуниця - 150 г + для декору
  • цукор - 20 г

Спочатку готуємо бісквіт, і бажано робити це за добу, щоб він хоча б ніч постояв у холодильнику, хоча це не обовʼязково.

Мʼяке вершкове масло збиваємо з цукром і ваніллю до побіління маси. Далі по одному додаємо яйця та продовжуємо збивати, щоб суміш стала повітряною. У кінці додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо тісто до однорідності.

Виливаємо тісто в форму, змащену вершковим маслом і присипану борошном, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність бісквіту перевіряємо шпажкою.

Лишаємо бісквіт охолоджуватися, а тим часом готуємо просочення та крем.

Для просочування готуємо полуничний джем: 150 г полуниці з 20 г цукру проварюємо до мʼякості, в потім розминаємо виделкою та даємо охолонути.

Для крему збиваємо холодні вершки з маскарпоне, цукровою пудрою та ваніллю.

Охолоджений бісквіт просочуємо полуничним джемо і даємо постояти 10-15 хвилин, а потім змащуємо холодним кремом із маскарпоне та прикрашаємо зверху свіжою полуницею.

Переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт легкого десерту з полуницею.

Як швидко замаринувати цибулю: шеф-кухар дав рецепт універсальної закуски.

Краще за майонез: фіналістка "Мастер Шеф" поділилася рецептами смачних заправок і соусів.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ