Просто та дешево: кулінар поділилася рецептом дуже м'яких булочок на кефірі

Просто та дешево: кулінар поділилася рецептом дуже м'яких булочок на кефірі

Простий рецепт та доступні інгредієнти дозволять вам легко приготувати булочки вдома. Корисним рецептом поділилася авторка українського Instagram-блогу на своїй сторінці yulia_smachno_tyt.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка цукру
  • 2 столові ложки борошна
  • 200 мл окропу
  • 300 мл кефіру
  • 2 яйця (плюс 1 для змащування)
  • 140 г цукру
  • 10 г сухих дріжджів (або 30 г свіжих)
  • 50 мл розтопленої олії або рослинної олії
  • 0,5 чайної ложки солі
  • Дрібка соди
  • Ванілін за смаком
  • Близько 800 г борошна (може знадобитися трохи більше або менше, залежно від якості борошна)
  • Для штрейзеля:
    • 30 г цукру
    • 30 г борошна
    • 15 г вершкового масла

Спосіб приготування:

Змішайте 1 столову ложку цукру та 2 столові ложки борошна з 200 мл окропу. Розмішайте до однорідної консистенції та залиште трохи охолонути. Додайте до цієї суміші 300 мл кефіру та добре перемішайте. В окремій мисці збийте 2 яйця зі 140 г цукру.

Додайте в яєчну суміш сухі дріжджі (або розкрошені свіжі дріжджі), розтоплену олію, сіль, дрібку соди та ванілін. Перемішайте до однорідності.

Влийте суміш кефіру та опари в яєчну суміш. Поступово додайте борошно, замішуючи тісто. Тісто має бути м'яким і злегка липнути до рук. Можливо, буде потрібно трохи більше або менше борошна, залежно від його якості.

Накрийте миску з рушником і залиште в теплому місці для підйому приблизно на годину. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.

Після того, як тісто піднялося, обомніть його та сформуйте кульки. Викладіть їх на лист або у форму для випічки, залишаючи невеликі проміжки між ними. Змастіть кожну булочку збитим яйцем для гарної рум'яної скоринки.

Змішайте 30 г цукру, 30 г борошна та 15 г вершкового масла до стану крихти. Посипте штрейзелем булочки.

Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм. Випікайте булочки протягом 20-25 хвилин до золотистої скоринки.

Як приготувати молоду картоплю: простий і смачний рецепт, як у ресторані.

Салат з редискою і цією заправкою буде надзвичайним: рецепт весняної смакоти.

Здивуйте рідних цією стравою із молодої капусти: смачний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Журналісти дізнались, чим Ірина Верещук займається на Банковій

Ми це зробили: мобілізація юнаків до 25 років заборонена, - Юлія Тимошенко

Депутат-доброволець: економічне бронювання - це узаконений відкуп від війни

Сума в чеку не порадує: супермаркети підвищили ціни на гречку, яйця та хліб

Чи можна заводити собаку і кота одночасно – зоопсихологиня пояснила нюанси і ризики

Як обробити ґрунт після збирання врожаю: городники дали три важливі поради

На дорозі Київ - Одеса зіткнулися вантажівки: водіїв попередили про ускладнення руху

Росіяни почали сумніватися в "користі" війни з Україною - опитування

"У двері постукає холодний фронт": українців попередили про різку зміну погоди

Проста спеція, що уповільнює старіння: топ-5 фактів про корицю

Росія заманює африканок "навчанням у Європі" і обманом змушує збирати бойові дрони

Шеф-кухар Клопотенко потрапив під хвилю хейту через олів'є

Українцям хочуть "заморозити" мінімалку: недостатньо навіть для покупки базового набору продуктів

За кордон випускатимуть за новими правилами - можна "застрягти"

Зеленський у Лондоні зустрівся зі Стармером: про що могли говорити