Просто та дешево: кулінар поділилася рецептом дуже м'яких булочок на кефірі

Просто та дешево: кулінар поділилася рецептом дуже м'яких булочок на кефірі

Простий рецепт та доступні інгредієнти дозволять вам легко приготувати булочки вдома. Корисним рецептом поділилася авторка українського Instagram-блогу на своїй сторінці yulia_smachno_tyt.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка цукру
  • 2 столові ложки борошна
  • 200 мл окропу
  • 300 мл кефіру
  • 2 яйця (плюс 1 для змащування)
  • 140 г цукру
  • 10 г сухих дріжджів (або 30 г свіжих)
  • 50 мл розтопленої олії або рослинної олії
  • 0,5 чайної ложки солі
  • Дрібка соди
  • Ванілін за смаком
  • Близько 800 г борошна (може знадобитися трохи більше або менше, залежно від якості борошна)
  • Для штрейзеля:
    • 30 г цукру
    • 30 г борошна
    • 15 г вершкового масла

Спосіб приготування:

Змішайте 1 столову ложку цукру та 2 столові ложки борошна з 200 мл окропу. Розмішайте до однорідної консистенції та залиште трохи охолонути. Додайте до цієї суміші 300 мл кефіру та добре перемішайте. В окремій мисці збийте 2 яйця зі 140 г цукру.

Додайте в яєчну суміш сухі дріжджі (або розкрошені свіжі дріжджі), розтоплену олію, сіль, дрібку соди та ванілін. Перемішайте до однорідності.

Влийте суміш кефіру та опари в яєчну суміш. Поступово додайте борошно, замішуючи тісто. Тісто має бути м'яким і злегка липнути до рук. Можливо, буде потрібно трохи більше або менше борошна, залежно від його якості.

Накрийте миску з рушником і залиште в теплому місці для підйому приблизно на годину. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.

Після того, як тісто піднялося, обомніть його та сформуйте кульки. Викладіть їх на лист або у форму для випічки, залишаючи невеликі проміжки між ними. Змастіть кожну булочку збитим яйцем для гарної рум'яної скоринки.

Змішайте 30 г цукру, 30 г борошна та 15 г вершкового масла до стану крихти. Посипте штрейзелем булочки.

Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм. Випікайте булочки протягом 20-25 хвилин до золотистої скоринки.

Як приготувати молоду картоплю: простий і смачний рецепт, як у ресторані.

Салат з редискою і цією заправкою буде надзвичайним: рецепт весняної смакоти.

Здивуйте рідних цією стравою із молодої капусти: смачний рецепт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

За омлет или отбивные заплатите втридорога: яйца и курятина бьют рекорды - как сэкономить

Ученые нашли голову многоножки размером с авто и поставили точку в 100-летнем споре

Украинская журналистка влипла в скандал из-за угроз онлайн-магазину

Нежный банановый хлеб: "Мастер Шеф" рассказала, как просто приготовить сладкий перекус

"Угроза Керимову - это угроза Путину": что означает объявление Кадыровым кровной мести

Из Донецкой области эвакуировали более миллиона гражданских, осталось - 335 тысяч

В Киеве устанавливают новые светофоры: где изменится движение

Объявлен нобелевский лауреат по литературе

С украинцев за закрытие некоторых счетов требуют значительную часть средств: в НБУ предупредили

Ощадбанк ограничивает переводы: какие суммы будут доступны украинцам

В одесском заведении произошел скандал из-за российской музыки: появилось видео

Жгли авто и железнодорожные объекты: СБУ и Нацполиция разоблачили еще 5-х российских агентов

Ремонт откладывается: деньги украинцев для "Охматдета" пойдут на подготовку здания к зиме

Генштаб ВСУ раскрыл подробности удара по аэродрому в Адыгее

Шоколадно-ореховый торт по-сицилийски: как сделать десерт с изюминкой