Просто та доступно: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт ідеальних бургерів із домашньою булочкою
Цього разу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як самостійно пригобувати булочки для бургерів.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська дала рецепт у розрахунку на 8 булочок.
Для опари нам знадобляться:
- 400 мл молока
- 40 г цукру
- 12 г живих дріжджів
Просто змішуємо молоко з цукром і дріжджами, накриваємо плівкою та лишаємо на 30 хвилин за кімнатної температури.
Для приготування тіста "Мастер Шеф" Глінська бере:
- опару
- 1 яйце
- 4 г солі
- 80 г вершкового масла
- 600 г борошна
Для глазурування:
- 1 жовток
- кунжут
В чаші міксера "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує опару, яйце, сіль, розтоплене вершкове масло та борошно. Вимішуємо 7-10 хв насадкою гак (або ж це все можна робити руками). Накриваємо тісто плівкою та лишаємо на 2 години.
Після цього обминаємо тісто, ділимо його на 8 рівних частин і формуємо булочки. Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і лишаємо підходити ще на 30 хвилин.
Потім "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змашує булочки жовтком, присипає кунжутом і відправляє в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готові булочки треба накрити рушником та залишити на 5-10 хвилин.
Щоб приготувати чоловічий бургер, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розрізає навпіл булочку, трішки підсушує її на пательні та додає в неї яловичу котлету, кетчуп чилі, салатне листя, кільця огірка, цибулі та сир.
Жіночий бургер зірка "Мастер Шеф" пропонує зробити без булочки, а замість неї використати листи салату айсберг. Додаємо індичу котлету, огірок, авокадо та солодку цибулю.