Просто тане в роті: фіналістка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати мʼясо

Просто тане в роті: фіналістка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати мʼясо

Цього разу суперфіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати Беф Бургиньон - томлену яловичину, яка просто тане в роті, з неймовірно смачним соусом.

Для цього рецепту зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:

  • яловичина (ошийок або лопатка) – 1,5 кг
  • морква – 300 г
  • цибуля – 200 г
  • стебло селери – 200 г
  • борошно – 40 г
  • вершкове масло – 60 г
  • часник – 3 зуб.
  • вино червоне сухе – 750 мл
  • бульйон яловичий – 850 мл
  • бекон – 250 г
  • шампіньйони – 200 г
  • олія
  • цукор, сіль, перець - на смак
  • петрушка
  • букет гарні (чебрець, лавровий лист, петрушка, цибуля порей - звʼязані ниткою)

Мʼясо зірка "Мастер Шеф" нарізає на шматки розміром приблизно 5х5 см, обсмажує прямо в каструлі з додаванням олії до золотистої скоринки та перекладає в інший посуд.

Нарізаємо овочі (цибулю, моркву, селеру) та бекон. У каструлю, в якій обсмажували яловичину, викладаємо бекон, потім овочі та смажимо протягом 5 хвилин.

Після цього зверху викладаємо шматки яловичини, додаємо сіль, перець, борошно, добре все перемішуємо, заливаємо вином і бульйоном, додаємо пучок спецій та зубчики часнику. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 3 години (або на 4 години при 160 градусах).

Окремо "Мастер Шеф" Ольга Рябенко нарізає моркву та гриби, викладає їх у сотейник, додає 40 г вершкового масла, 0,5 ч.л. солі та 1 ст.л. цукру, заливає 150 мл води та глазурує протягом 10-15 хвилин.

Шматки готового мʼяса зірка "Мастер Шеф" дістає з каструлі, а соус проціджує через сито та уварює на сильному вогні до загустіння, а потім додає 20 г вершкового масла.

У якості гарніру Ольга Рябенко радить картопляне пюре або пасту, подаємо томлене мʼясо разом із глазурованими овочами та свіжою дрібно нарізаною петрушкою.

Дуже апетитно - переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної страви з картоплі.

Також повідомлялось, що переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом української смакоти з простих інгредієнтів.

Вдалий варіант закуски: суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом випічки.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Суди скасовують штрафи від ТЦК: які причини

Ці знаки Зодіаку розлучаються найчастіше: астрологи вказали причини

Українці "дотиснули" Джареда Лето

У Москві підірвали Tank

Новий удар по гаманцях: тариф на газ можуть підвищити вже у 2025 році

З Сил оборони України можуть почати звільняти неповнорідних братів загиблих

У РНБО відреагували на залучення військових КНДР до війни проти України

Між командами Байдена та Харріс почалися конфлікти: рейтинг демократки падає

Нові податкові правила: які зміни чекають українців і бізнес

Стало відомо про російську смертельну операцію проти своїх же в Курській області

Доведеться замінити картки: клієнтів великого українського банку попередили

«Не звикай до мене!» Донька Фаріон опублікувала щемливі вірш та фото з могили чоловіка

Безкоштовного житла більше не буде: європейська країна позбавляє пільги

Замість шаурми: переможниця "Мастер Шеф" дала простий рецепт тако з куркою

Чоловік спустошив весь сімейний бюджет на OnlyFans, поки дружина боролася з раком: погрожував їй розправою "пізніше"