Просто тане в роті: фіналістка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати мʼясо

Просто тане в роті: фіналістка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати мʼясо

Цього разу суперфіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати Беф Бургиньон - томлену яловичину, яка просто тане в роті, з неймовірно смачним соусом.

Для цього рецепту зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:

  • яловичина (ошийок або лопатка) – 1,5 кг
  • морква – 300 г
  • цибуля – 200 г
  • стебло селери – 200 г
  • борошно – 40 г
  • вершкове масло – 60 г
  • часник – 3 зуб.
  • вино червоне сухе – 750 мл
  • бульйон яловичий – 850 мл
  • бекон – 250 г
  • шампіньйони – 200 г
  • олія
  • цукор, сіль, перець - на смак
  • петрушка
  • букет гарні (чебрець, лавровий лист, петрушка, цибуля порей - звʼязані ниткою)

Мʼясо зірка "Мастер Шеф" нарізає на шматки розміром приблизно 5х5 см, обсмажує прямо в каструлі з додаванням олії до золотистої скоринки та перекладає в інший посуд.

Нарізаємо овочі (цибулю, моркву, селеру) та бекон. У каструлю, в якій обсмажували яловичину, викладаємо бекон, потім овочі та смажимо протягом 5 хвилин.

Після цього зверху викладаємо шматки яловичини, додаємо сіль, перець, борошно, добре все перемішуємо, заливаємо вином і бульйоном, додаємо пучок спецій та зубчики часнику. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 3 години (або на 4 години при 160 градусах).

Окремо "Мастер Шеф" Ольга Рябенко нарізає моркву та гриби, викладає їх у сотейник, додає 40 г вершкового масла, 0,5 ч.л. солі та 1 ст.л. цукру, заливає 150 мл води та глазурує протягом 10-15 хвилин.

Шматки готового мʼяса зірка "Мастер Шеф" дістає з каструлі, а соус проціджує через сито та уварює на сильному вогні до загустіння, а потім додає 20 г вершкового масла.

У якості гарніру Ольга Рябенко радить картопляне пюре або пасту, подаємо томлене мʼясо разом із глазурованими овочами та свіжою дрібно нарізаною петрушкою.

Дуже апетитно - переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної страви з картоплі.

Також повідомлялось, що переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом української смакоти з простих інгредієнтів.

Вдалий варіант закуски: суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом випічки.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Во Франции конфисковали имения и люксовые автомобили российских олигархов

В Украине утвердили порядок проверки церквей на связь с РПЦ

На убежище можно не надеяться: Польша кардинально меняет правила

Как вырастить дома помидоры: секреты успешной посадки от опытных хозяек

Военные рассказали о потерях россиян возле Часового Яра

Уличная собачка изменила жизнь бездомных животных

Как сказать "кладовка" на украинском: правильные варианты на родном языке

Клиент Ощадбанка потерял соцпомощь, пришлось идти в суд: стало известно, удалось ли вернуть деньги

Будет всего 700 грн: многие украинцы будут обречены на голодную старость

"Попался": Зеленского "встретили" в неожиданном месте

Решил "подзаработать": ГБР задержало экс-предохранителя, который выдавал себя за их работника

Смертельное ДТП в Черкасской области: легковушка влетела в грузовик

Армия рф готовится к прорыву на Донбассе: военный эксперт рассказал, какие украинские города под угрозой

Ученикам заплатят за успехи в школе: можно получать до 3000 гривен

Быстрый рецепт шакшуки от финалистки "Мастер Шеф": вкусный завтрак за 5 минут