Рецепт дуже простий: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати гриби

Рецепт дуже простий: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати гриби

Учасниця кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 12" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати смачнющі гриби в клярі з квасу, а також сметанковий соус до них.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк вирішила використати гливи, але можна експериментувати і з іншими грибами. Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • гливи - 450 г
  • квас (можна замінити на пиво) - 250 мл
  • яйця - 2 шт.
  • борошно - 10 ст.л.
  • олія для смаження - 100 мл
  • сіль і перець - за смаком

Для соусу:

  • сметана - 3 ст.л.
  • часник - 1-2 зуб.
  • вода - 1 ст.л.
  • зелень (петрушка)
  • сіль

Гливи "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк промиває, розбирає на окремі невеликі частини та просушує їх за допомогою рушника.

Щоб приготувати кляр, спершу в мисці виделкою розмішуємо до однорідності яйця з сіллю та перцем. Далі вливаємо квас і знову перемішуємо. У кінці додаємо борошно та перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок.

"Кляр за консистенцією має нагадувати тісто на оладки, якщо вийшов зарідкий, то додайте ще трохи борошна", – пояснила зірка "Мастер Шеф".

Гриби вмочуємо в кляр та смажимо на розігрітій пательні з олією до золотавості з обох боків. Готові гливи в клярі викладаємо на паперовий рушник, аби позбутися зайвого жиру.

Для соусу "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк просто змішує сметану з вичавленим часником, дрібно нарізаною петрушкою, водою та сіллю за смаком. Подаємо гливи в клярі разом зі сметанковим соусом.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу