Рецепт дуже простий: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати гриби

Рецепт дуже простий: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати гриби

Учасниця кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 12" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати смачнющі гриби в клярі з квасу, а також сметанковий соус до них.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк вирішила використати гливи, але можна експериментувати і з іншими грибами. Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • гливи - 450 г
  • квас (можна замінити на пиво) - 250 мл
  • яйця - 2 шт.
  • борошно - 10 ст.л.
  • олія для смаження - 100 мл
  • сіль і перець - за смаком

Для соусу:

  • сметана - 3 ст.л.
  • часник - 1-2 зуб.
  • вода - 1 ст.л.
  • зелень (петрушка)
  • сіль

Гливи "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк промиває, розбирає на окремі невеликі частини та просушує їх за допомогою рушника.

Щоб приготувати кляр, спершу в мисці виделкою розмішуємо до однорідності яйця з сіллю та перцем. Далі вливаємо квас і знову перемішуємо. У кінці додаємо борошно та перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок.

"Кляр за консистенцією має нагадувати тісто на оладки, якщо вийшов зарідкий, то додайте ще трохи борошна", – пояснила зірка "Мастер Шеф".

Гриби вмочуємо в кляр та смажимо на розігрітій пательні з олією до золотавості з обох боків. Готові гливи в клярі викладаємо на паперовий рушник, аби позбутися зайвого жиру.

Для соусу "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк просто змішує сметану з вичавленим часником, дрібно нарізаною петрушкою, водою та сіллю за смаком. Подаємо гливи в клярі разом зі сметанковим соусом.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Цены на продукты вырастут на 30%: украинцам едва хватит на еду

Снег 7 октября и кислое молоко на лицо: что нужно, а что запрещено делать на Сергея, приметі

Насыщенный на события понедельник: гороскоп для всех знаков Зодиака на 7 октября

"Женщина будет президентом...": известный астролог определил, что ждет Украину зимой

Самые вкусные оладьи из печени: бюджетный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Как и когда посадить ежевику осенью саженцами: топ советов от садоводов

Десерт "Лед и огонь": упрощенный рецепт от известного повара, который поразит ваших гостей

Как правильно хранить урожай свеклы зимой: важные советы и секреты от профессионалов

Остановитесь с консервацией, ведь придется выкидывать: сколько можно хранить варенье, соленья и компоты

Чем обработать сад от вредителей осенью: эксперты назвали лучшие методы

Опасная бактерия живет в рыбе и "пожирает людей": женщина осталась без рук и ног после ужина

Цены на топливо изменились: сколько стоит заправить полный бак

Заливной пирог с луком и яйцом: легкий и полезный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Для чего используют кондиционер для белья и нужен ли он при стирке: мифы, в которые вы верите

"Придется повышать вдвое": украинские интернет-провайдеры готовят новые тарифы