Рецепт лінивого медівника від судді "Мастер Шеф": торт виходить неймовірно смачним

Рецепт лінивого медівника від судді "Мастер Шеф": торт виходить неймовірно смачним

Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом лінивого медівника з вишнями без розкачування коржів.

На 8 коржів діаметром приблизно по 18-20 см нам знадобляться такі інгредієнти:

  • мед - 240 г
  • вершкове масло - 120 г
  • сода - 10 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 100 г
  • борошно - 300 г

Для крему "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • сметана 20% - 500 г
  • вершки 35% - 350 г
  • цукор - 80 г
  • лимонний сік - кілька крапель

Крім того, для вишневої начинки "Мастер Шеф" Ярославський використав:

  • вишні свіжоморожені - 180 г
  • цукор - 35 г
  • крохмаль кукурудзяний - 10 г

Спершу готуємо коржі. Мед разом із маслом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розігріває в сотейнику до гарячого та появи піни, тоді знімає з вогню, всипає соду та швидко перемішує.

Паралельно, поки мед гріється, збиваємо яйця до гарної піни. Гарячий мед поступово вливаємо до яєць, продовжуючи збивати. Після цього в декілька порцій додаємо борошно та віничком вимішуємо тісто до однорідності.

На деко, застелене пергаментом, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ложкою викладає та розрівнює тісто, формуючи коржі, як на відео. Випікаємо медові коржі в розігрітій до 180 градусів духовці по 6 хвилин.

Якщо якісь коржі вийшли більшими, одразу обрізаємо їх. Ці обрізки додатково підсушуємо та перебиваємо в крихту, якою потім прикрасимо медівник.

Для крему сметану з цукром і лимонним соком збиваємо до розчинення цукру. Окремо збиваємо вершки. Збиті вершки додаємо до сметани та ще раз збиваємо, щоб вийшов густий крем.

З вишень Мастер Шеф" Володимир Ярославський робить "кисіль": розморожені вишні збиваємо з цукром до однорідності, а потім разом із крохмалем доводимо до кипіння та загістіння. Даємо начинці охолонути.

Щоб зібрати медівник, чергуємо корж, 1/8 крему та 1/7 вишневої начинки. Верхній корж не потрібно змащувати кремом, залишками просто обмащуємо боки торта. Відправляємо торт для просочення в холодильник, а потім прикрашаємо крихтою.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків