Рецепт лінивого медівника від судді "Мастер Шеф": торт виходить неймовірно смачним
Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом лінивого медівника з вишнями без розкачування коржів.
На 8 коржів діаметром приблизно по 18-20 см нам знадобляться такі інгредієнти:
- мед - 240 г
- вершкове масло - 120 г
- сода - 10 г
- яйця - 4 шт.
- цукор - 100 г
- борошно - 300 г
Для крему "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:
- сметана 20% - 500 г
- вершки 35% - 350 г
- цукор - 80 г
- лимонний сік - кілька крапель
Крім того, для вишневої начинки "Мастер Шеф" Ярославський використав:
- вишні свіжоморожені - 180 г
- цукор - 35 г
- крохмаль кукурудзяний - 10 г
Спершу готуємо коржі. Мед разом із маслом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розігріває в сотейнику до гарячого та появи піни, тоді знімає з вогню, всипає соду та швидко перемішує.
Паралельно, поки мед гріється, збиваємо яйця до гарної піни. Гарячий мед поступово вливаємо до яєць, продовжуючи збивати. Після цього в декілька порцій додаємо борошно та віничком вимішуємо тісто до однорідності.
На деко, застелене пергаментом, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ложкою викладає та розрівнює тісто, формуючи коржі, як на відео. Випікаємо медові коржі в розігрітій до 180 градусів духовці по 6 хвилин.
Якщо якісь коржі вийшли більшими, одразу обрізаємо їх. Ці обрізки додатково підсушуємо та перебиваємо в крихту, якою потім прикрасимо медівник.
Для крему сметану з цукром і лимонним соком збиваємо до розчинення цукру. Окремо збиваємо вершки. Збиті вершки додаємо до сметани та ще раз збиваємо, щоб вийшов густий крем.
З вишень Мастер Шеф" Володимир Ярославський робить "кисіль": розморожені вишні збиваємо з цукром до однорідності, а потім разом із крохмалем доводимо до кипіння та загістіння. Даємо начинці охолонути.
Щоб зібрати медівник, чергуємо корж, 1/8 крему та 1/7 вишневої начинки. Верхній корж не потрібно змащувати кремом, залишками просто обмащуємо боки торта. Відправляємо торт для просочення в холодильник, а потім прикрашаємо крихтою.