Рецепт лінивого медівника від судді "Мастер Шеф": торт виходить неймовірно смачним

Рецепт лінивого медівника від судді "Мастер Шеф": торт виходить неймовірно смачним

Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом лінивого медівника з вишнями без розкачування коржів.

На 8 коржів діаметром приблизно по 18-20 см нам знадобляться такі інгредієнти:

  • мед - 240 г
  • вершкове масло - 120 г
  • сода - 10 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 100 г
  • борошно - 300 г

Для крему "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • сметана 20% - 500 г
  • вершки 35% - 350 г
  • цукор - 80 г
  • лимонний сік - кілька крапель

Крім того, для вишневої начинки "Мастер Шеф" Ярославський використав:

  • вишні свіжоморожені - 180 г
  • цукор - 35 г
  • крохмаль кукурудзяний - 10 г

Спершу готуємо коржі. Мед разом із маслом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розігріває в сотейнику до гарячого та появи піни, тоді знімає з вогню, всипає соду та швидко перемішує.

Паралельно, поки мед гріється, збиваємо яйця до гарної піни. Гарячий мед поступово вливаємо до яєць, продовжуючи збивати. Після цього в декілька порцій додаємо борошно та віничком вимішуємо тісто до однорідності.

На деко, застелене пергаментом, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ложкою викладає та розрівнює тісто, формуючи коржі, як на відео. Випікаємо медові коржі в розігрітій до 180 градусів духовці по 6 хвилин.

Якщо якісь коржі вийшли більшими, одразу обрізаємо їх. Ці обрізки додатково підсушуємо та перебиваємо в крихту, якою потім прикрасимо медівник.

Для крему сметану з цукром і лимонним соком збиваємо до розчинення цукру. Окремо збиваємо вершки. Збиті вершки додаємо до сметани та ще раз збиваємо, щоб вийшов густий крем.

З вишень Мастер Шеф" Володимир Ярославський робить "кисіль": розморожені вишні збиваємо з цукром до однорідності, а потім разом із крохмалем доводимо до кипіння та загістіння. Даємо начинці охолонути.

Щоб зібрати медівник, чергуємо корж, 1/8 крему та 1/7 вишневої начинки. Верхній корж не потрібно змащувати кремом, залишками просто обмащуємо боки торта. Відправляємо торт для просочення в холодильник, а потім прикрашаємо крихтою.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев