Рецепт м'яса по-французьки від "Майстер Шефа" Євгенія Клопотенко: головний секрет у соусі

Рецепт м'яса по-французьки від "Майстер Шефа" Євгенія Клопотенко: головний секрет у соусі

Переможець проєкту "Мастер Шеф", кулінарний експерт Євген Клопотенко розповів, як приготувати м'ясо по-французьки без майонезу.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Євген Клопотенко бере такі ігредієнти:

  • 500-600 г свинячої корейки 
  • 1-2 середні цибулини
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • сіль і перець до смаку

Для соусу бешамель:

  • 300 мл молока 2,5% 
  • 30 г вершкового масла 82,5%
  • 30 г пшеничного борошна
  • дрібка меленого мускатного горіха 
  • 100 г твердого сиру 

Свинячу корейку "Мастер Шеф" Євген Клопотенко нарізає слайсами завтовшки 1 см, викладає їх на дошку, накриває харчовою плівкою та відбиває за допомогою кулінарного молотка. Кожен шматочок солимо та перчимо з обох боків.

Далі переможець "Мастер Шеф" Євген Клопотенко готує соус бешамель. В сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно та обсмажуємо його до коричневого кольору та характерного горіхового аромату. Суміш треба постійно помішувати віничком, щоб вона не пригоріла.

Далі тонкою цівкою вливаємо молоко та продовжуємо помішувати соус, доки він не почне густіти. Додаємо сіль, перець і мускатний горіх. У кінці додаємо в гарячий соус натертий на грубій тертці сир і перемішуємо його до розчинення.  

Цибулю нарізаємо півкільцями та обсмажуємо на розігрітій пательні з 2 ст. л. соняшникової олії до м'якоті, підсолюємо її.

Відбиті шматочки м’яса викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин в режимі конвекції або верхнього та нижнього нагріву.

Піля цього "Мастер Шеф" Євген Клопотенко дістає деко з духовки. На кожну відбивну викладаємо по 1-2 ст. л. обсмаженої цибулі, зверху поливаємо соусом бешамель із сиром і ставимо в духовку ще на 15 хвилин, до рум'яної запеченої скоринки.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Президент має відновити баланс між інтересами військових та бізнесу - Фесенко

Чи мають українці платити "податок" зі своїх пенсій: як і хто наживається на виплатах

Долар по 45 у 2025 році заклали у бюджеті України: в НБУ дали відповідь про майбутній курс валют

У Києві з авто вкрали РЕБ станцію: поліцейські затримали підозрюваного

В КМДА розповіли, коли розпочнуть опалювальний сезон у столиці

Запасайтесь на зиму: які продукти стануть в нагоді в Україні

Блискавка втрутилась у плани реставрації унікального палацу під Одесою — історія пам'ятки

Як приготувати аджику на зиму: простий рецепт від переможця "Мастер Шеф"

В Генштабі показали, як інструктори з Нідерландів готують українських бійців

В Одесі попередили вбивство голови громадського формування

Штрафи за номери: що потрібно знати водіям в Україні

Начальник РТЦК пояснив, кому можуть надіслати повістку поштою

Велася підготовка нових ударів рф: українця затримали на "гарячому"

Батьків школярів змусять платити штрафи: сума сягатиме 1700 гривень

Прибуття північнокорейських військових на базу РФ зафіксували на відео