Рецепт м'яса по-французьки від "Майстер Шефа" Євгенія Клопотенко: головний секрет у соусі

Рецепт м'яса по-французьки від "Майстер Шефа" Євгенія Клопотенко: головний секрет у соусі

Переможець проєкту "Мастер Шеф", кулінарний експерт Євген Клопотенко розповів, як приготувати м'ясо по-французьки без майонезу.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Євген Клопотенко бере такі ігредієнти:

  • 500-600 г свинячої корейки 
  • 1-2 середні цибулини
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • сіль і перець до смаку

Для соусу бешамель:

  • 300 мл молока 2,5% 
  • 30 г вершкового масла 82,5%
  • 30 г пшеничного борошна
  • дрібка меленого мускатного горіха 
  • 100 г твердого сиру 

Свинячу корейку "Мастер Шеф" Євген Клопотенко нарізає слайсами завтовшки 1 см, викладає їх на дошку, накриває харчовою плівкою та відбиває за допомогою кулінарного молотка. Кожен шматочок солимо та перчимо з обох боків.

Далі переможець "Мастер Шеф" Євген Клопотенко готує соус бешамель. В сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно та обсмажуємо його до коричневого кольору та характерного горіхового аромату. Суміш треба постійно помішувати віничком, щоб вона не пригоріла.

Далі тонкою цівкою вливаємо молоко та продовжуємо помішувати соус, доки він не почне густіти. Додаємо сіль, перець і мускатний горіх. У кінці додаємо в гарячий соус натертий на грубій тертці сир і перемішуємо його до розчинення.  

Цибулю нарізаємо півкільцями та обсмажуємо на розігрітій пательні з 2 ст. л. соняшникової олії до м'якоті, підсолюємо її.

Відбиті шматочки м’яса викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин в режимі конвекції або верхнього та нижнього нагріву.

Піля цього "Мастер Шеф" Євген Клопотенко дістає деко з духовки. На кожну відбивну викладаємо по 1-2 ст. л. обсмаженої цибулі, зверху поливаємо соусом бешамель із сиром і ставимо в духовку ще на 15 хвилин, до рум'яної запеченої скоринки.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ