Рецепт м'яса по-французьки від "Майстер Шефа" Євгенія Клопотенко: головний секрет у соусі

Рецепт м'яса по-французьки від "Майстер Шефа" Євгенія Клопотенко: головний секрет у соусі

Переможець проєкту "Мастер Шеф", кулінарний експерт Євген Клопотенко розповів, як приготувати м'ясо по-французьки без майонезу.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Євген Клопотенко бере такі ігредієнти:

  • 500-600 г свинячої корейки 
  • 1-2 середні цибулини
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • сіль і перець до смаку

Для соусу бешамель:

  • 300 мл молока 2,5% 
  • 30 г вершкового масла 82,5%
  • 30 г пшеничного борошна
  • дрібка меленого мускатного горіха 
  • 100 г твердого сиру 

Свинячу корейку "Мастер Шеф" Євген Клопотенко нарізає слайсами завтовшки 1 см, викладає їх на дошку, накриває харчовою плівкою та відбиває за допомогою кулінарного молотка. Кожен шматочок солимо та перчимо з обох боків.

Далі переможець "Мастер Шеф" Євген Клопотенко готує соус бешамель. В сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно та обсмажуємо його до коричневого кольору та характерного горіхового аромату. Суміш треба постійно помішувати віничком, щоб вона не пригоріла.

Далі тонкою цівкою вливаємо молоко та продовжуємо помішувати соус, доки він не почне густіти. Додаємо сіль, перець і мускатний горіх. У кінці додаємо в гарячий соус натертий на грубій тертці сир і перемішуємо його до розчинення.  

Цибулю нарізаємо півкільцями та обсмажуємо на розігрітій пательні з 2 ст. л. соняшникової олії до м'якоті, підсолюємо її.

Відбиті шматочки м’яса викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин в режимі конвекції або верхнього та нижнього нагріву.

Піля цього "Мастер Шеф" Євген Клопотенко дістає деко з духовки. На кожну відбивну викладаємо по 1-2 ст. л. обсмаженої цибулі, зверху поливаємо соусом бешамель із сиром і ставимо в духовку ще на 15 хвилин, до рум'яної запеченої скоринки.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Ольга Рутковская объяснила, почему застройщики порой халатно относятся к историческим памятникам

Государственное специализированное предприятие «Объединение «Радон» получило важное оборудование: новый вилочный погрузчик

Отопление будет хуже: украинцам лучше сделать это поскорее

Армия рф выбрала новые направления для атаки: военный эксперт рассказал, где буду наступать оккупанты

Тарифы на коммуналку: насколько подорожает жизнь украинцев в 2025 году

Карточки перестанут работать: Monobank предупредил украинцев о важном нововведении в 2025 году

Все еще не верите в карты Таро? Как это работает и кто может ими пользоваться

Готовы воевать на стороне РФ: в сети всплыла переписка венесуэльцев и россиян

Самый простой рецепт сырников за 5 минут: получатся с первого раза, хозяйки поделились секретом

Пенсии вырастут в два этапа: ощутят ли украинцы повышение выплат из-за инфляции

«Ни в коем случае не веселиться, потому что война идет»: военный психолог предупредил о последствиях "самонакрута"

Война и культура: Ольга Рутковская рассказала, как российская агрессия изменила украинцев

В Краматорске возле жилого дома взорвали авто

Трудовой стаж не засчитают: кто может остаться без пенсии, несмотря на многолетний труд

Рецепт домашнего тирамису от победительницы "Мастер Шеф": вкусно, как в ресторане