Рецепт найсмачнішої домашньої ковбаси: зірка "Мастер Шеф" видала цікавий лайфхак

Рецепт найсмачнішої домашньої ковбаси: зірка "Мастер Шеф" видала цікавий лайфхак

На своїй сторінці в Instagram зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати смачнющу домашню ковбасу по-закарпатськи.

Для приготування домашньої ковбаси зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієти:

  • свинина - 2 кг
  • яловичина - 1 кг
  • сало - 0,5 кг
  • сіль - 40-50 г
  • перець чорний мелений - 1 ст.л.
  • мелений коріандр - 1 ч.л.
  • перець духмяний - 0,5 ч.л.
  • лавровий лист - 2-3 шт.
  • паприка - 3 ст.л.
  • гвоздика - 3-4 шт.
  • мускатний горіх - 1 ч.л.
  • часник - 10 зуб.
  • вода (холодна) - 100 мл
  • кишка (замочуємо її в теплій воді)

Все сало, всю яловичину та частину свинини "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк нарізає великими шматками, а потім пропускає через мʼясорубку. Решту свинини нарізаємо дрібними шматочками та поки відкладаємо окремо.

Часник зірка "Мастер Шеф" вичавлює в миску, заливає холодною водою та лишає настоюватися (приблизно 20-30 хв.). Спеції (лавровий лист, гвоздику та духмяний перець) перемелюємо за допомогою кавомолки, змішуємо з рештою спецій і сіллю.

Змішуємо увесь фарш, ту частину свинини, яку дрібно нарізали, та нашу суміш спецій. Далі зірка "Мастер Шеф" додає часникову воду, проціджуючи її через марлю та знову добре все вимішує.

За допомогою мʼясорубки чи вручну начиняємо кишку мʼясом, формуючи ковбасу. Кінці завʼязуємо ниткою. Складаємо ковбаси в велику миску, повністю заливаємо холодною водою та лишаємо на годину.

Готувати домашню ковбасу "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк пропонує або в духовці, або на вогні.

Для приготування в духовці на деко наливаємо трішки води, викладаємо ковбасу, робимо на ній проколи зубочисткою, щоб кишка не тріснула, та запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хв. Після цього дістаємо, зливаємо воду, перевертаємо ковбасу, знову робимо проколи, зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо до румʼяності (ще приблизно 20 хв.).

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.

Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Повернення військового збору: отримати гроші

Опалювальний сезон в Україні: з'явився список міст, які отримають тепло першими

Росіяни розстріляли 9 українських військових на Курщині, які здавалися в полон - DeepState

Потужний Місяць у повні в Овні: чого треба остерігатися українцям у жовтні-2024

Вибори в Грузії: експерти про "другий Мінськ" і шанси опозиції перемогти

Тарифи на світло в Україні з листопада: скільки доведеться заплатити за 1 кВт⋅год

Похолодання, дощі і заморозки: прогноз синоптика на новий тиждень

Середня зарплата зросла: частина українців отримує на 46,3% більше, названо найбільших щасливчиків

Астрономічні платіжки через лічильник: "Київводоканал" застеріг від переплати

Продуктова інфляція: хто постраждає найбільше

Рецепт смачнющої грибної закуски від переможниці "Мастер Шеф": готується дуже просто

Росія атакувала Україну вночі 68 «шахедами»

У занедбаному особняку знайшли культову "конячку" BMW M5 E34: брудна, але збереглася

Речник ЗСУ в Курській області жорстко звернувся до одіозного командира кадирівців

Не забрав повістку за три дні – готуйся до наслідків: як працюватимуть нові правила