Рецепт найсмачнішої домашньої ковбаси: зірка "Мастер Шеф" видала цікавий лайфхак

Рецепт найсмачнішої домашньої ковбаси: зірка "Мастер Шеф" видала цікавий лайфхак

На своїй сторінці в Instagram зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати смачнющу домашню ковбасу по-закарпатськи.

Для приготування домашньої ковбаси зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієти:

  • свинина - 2 кг
  • яловичина - 1 кг
  • сало - 0,5 кг
  • сіль - 40-50 г
  • перець чорний мелений - 1 ст.л.
  • мелений коріандр - 1 ч.л.
  • перець духмяний - 0,5 ч.л.
  • лавровий лист - 2-3 шт.
  • паприка - 3 ст.л.
  • гвоздика - 3-4 шт.
  • мускатний горіх - 1 ч.л.
  • часник - 10 зуб.
  • вода (холодна) - 100 мл
  • кишка (замочуємо її в теплій воді)

Все сало, всю яловичину та частину свинини "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк нарізає великими шматками, а потім пропускає через мʼясорубку. Решту свинини нарізаємо дрібними шматочками та поки відкладаємо окремо.

Часник зірка "Мастер Шеф" вичавлює в миску, заливає холодною водою та лишає настоюватися (приблизно 20-30 хв.). Спеції (лавровий лист, гвоздику та духмяний перець) перемелюємо за допомогою кавомолки, змішуємо з рештою спецій і сіллю.

Змішуємо увесь фарш, ту частину свинини, яку дрібно нарізали, та нашу суміш спецій. Далі зірка "Мастер Шеф" додає часникову воду, проціджуючи її через марлю та знову добре все вимішує.

За допомогою мʼясорубки чи вручну начиняємо кишку мʼясом, формуючи ковбасу. Кінці завʼязуємо ниткою. Складаємо ковбаси в велику миску, повністю заливаємо холодною водою та лишаємо на годину.

Готувати домашню ковбасу "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк пропонує або в духовці, або на вогні.

Для приготування в духовці на деко наливаємо трішки води, викладаємо ковбасу, робимо на ній проколи зубочисткою, щоб кишка не тріснула, та запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хв. Після цього дістаємо, зливаємо воду, перевертаємо ковбасу, знову робимо проколи, зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо до румʼяності (ще приблизно 20 хв.).

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.

Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Чиновница избила водителя маршрутки в Одессе: в полиции рассказали об ее судьбе

Важные изменения в правилах пересечения границы: как получить и не потерять право на выезд

В 3-й штурмовой показали, как выжигают оккупантов и вражеское вооружение

Как правильно заморозить грибы на зиму: правила сохранения вкуса и аромата

Одежда для встречи Зеленой Змеи только такая: в чем отмечать Новый 2025 год всем знакам Зодиака

В Минэнерго рассказали, ждать ли отключений света из-за похолодания

Придется выложить от 20 тысяч: украинцам грозят немалые штрафы за халатность

Приостановка бронирования до 15 ноября: кого коснутся изменения

Субсидии для тех, кто без газа: государство компенсирует расходы на твердое топливо

"В плен никто не сдавался": появились подробности расстрела украинских бойцов на Курщине

Доступный рецепт чесночного хлеба: "Мастер Шеф" рассказала, как приготовить без усилий

Шикарные ресницы с красивым завитком - это не недостижимая мечта: как добиться этого без ламинирования

Тайвань привел войска в боевую готовность из-за китайского авианосца

У пенсионеров хотят конфисковать деньги: как это объясняют

Старые новые монеты: НБУ объявил, когда могут заменить копейки на шаги, документ уже в Раде