Рецепт смачнющих баклажанів по-грузинськи: можна їсти одразу чи закрити на зиму

Рецепт смачнющих баклажанів по-грузинськи: можна їсти одразу чи закрити на зиму

У себе в Instagram кулінарна блогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати пікантні баклажани по-грузинськи.

"У нас у сім’ї – це одна з найулюбленіших страв із баклажанів. Шалено просто готувати і дуже-дуже смачно. Перевага цієї закуски в тому, що її можна закрити на зиму, і зробити просто поїсти", – розповіла кулінар.

Для приготування баклажанів по-грузинськи беремо:

  • баклажани - 1 кг
  • солодкий перець червоного кольору - 400 г
  • часник - 1 голівка
  • перець гострий - 1 шт.
  • цукор - 2 ст.л.
  • оцет - 75 г
  • сіль - 1 ч.л. з гіркою
  • олія (для смаження чи запікання баклажанів)

З цієї порції виходить дві баночки по 0,5 л + трохи залишається.

Баклажани нарізаємо невеличкими кубиками, підсолюємо та залишаємо на 10-15 хвилин, а після цього віджимаємо їх від зайвої вологи.

Можна або обсмажити баклажани на сковороді в кілька прийомів, або викласти на деко, збризнути олією та запекти до румʼяності. Температура запікання – 160 градусів із конвекцією або 180 без конвекції, час запікання – приблизно 30 хвилин.

Солодкий і гострий перець зачищаємо від насіння, чистимо часник. Пропускаємо перці з часником через мʼясорубку. Додаємо оцет, сіль, цукор і ставимо цю суміш на вогонь.

Коли перці закиплять, додаємо обсмажені чи запечені баклажани та варимо все разом приблизно 10 хвилин. Готову закуску розливаємо в стерильні банки та закриваємо кришками, або, якщо будемо їсти одразу, то просто перекладаємо в контейнер і лишаємо остигати.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Що і коли потрібно зробити на садовій ділянці у жовтні: важливі поради від професіоналів

Тушкована капуста в рукаві: простий рецепт із секретним інгредієнтом від зірки "Майстер Шеф"

Найкращі дні для посадки: місячний посівний календар з 4 по 23 жовтня 2024

Випустять на пенсію раніше: ще одна категорія отримала право

Побиття, зв'язані руки та голод: дитячі інтернати перетворилися на пекло

Що робити з листям восени: топ порад для дачників

Одні заплатятть за інших: в тарифах назріває колапс

Ідеальний осінній сніданок: рецепт пухких панкейків від переможниці "Мастер Шеф"

Водіям скасовують покарання за нетверезу їзду: як виправдовують алкоголь за кермом

Чим підживити плодові дерева у жовтні: правила гарного врожаю від садівників

Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження

Графік відключення електроенергії в Одесі: коли не буде світла

Можна отримати не менше 8 тисяч гривень: безробітним зробили привабливу пропозицію

"Це якесь знущання?" Дмитро Кулеба розізлив людей "проблемою перенаселення"

Військовий віддав свій дім на Львівщині: тепер там живе багатодітна родина