Рецепт смачнющих баклажанів по-грузинськи: можна їсти одразу чи закрити на зиму

Рецепт смачнющих баклажанів по-грузинськи: можна їсти одразу чи закрити на зиму

У себе в Instagram кулінарна блогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати пікантні баклажани по-грузинськи.

"У нас у сім’ї – це одна з найулюбленіших страв із баклажанів. Шалено просто готувати і дуже-дуже смачно. Перевага цієї закуски в тому, що її можна закрити на зиму, і зробити просто поїсти", – розповіла кулінар.

Для приготування баклажанів по-грузинськи беремо:

  • баклажани - 1 кг
  • солодкий перець червоного кольору - 400 г
  • часник - 1 голівка
  • перець гострий - 1 шт.
  • цукор - 2 ст.л.
  • оцет - 75 г
  • сіль - 1 ч.л. з гіркою
  • олія (для смаження чи запікання баклажанів)

З цієї порції виходить дві баночки по 0,5 л + трохи залишається.

Баклажани нарізаємо невеличкими кубиками, підсолюємо та залишаємо на 10-15 хвилин, а після цього віджимаємо їх від зайвої вологи.

Можна або обсмажити баклажани на сковороді в кілька прийомів, або викласти на деко, збризнути олією та запекти до румʼяності. Температура запікання – 160 градусів із конвекцією або 180 без конвекції, час запікання – приблизно 30 хвилин.

Солодкий і гострий перець зачищаємо від насіння, чистимо часник. Пропускаємо перці з часником через мʼясорубку. Додаємо оцет, сіль, цукор і ставимо цю суміш на вогонь.

Коли перці закиплять, додаємо обсмажені чи запечені баклажани та варимо все разом приблизно 10 хвилин. Готову закуску розливаємо в стерильні банки та закриваємо кришками, або, якщо будемо їсти одразу, то просто перекладаємо в контейнер і лишаємо остигати.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Выплатят до 2500 гривен: как безработным получить помощь

Время перемен и новых возможностей: гороскоп на 4 октября для всех знаков Зодиака

Кому нельзя верить 4 октября и зачем развешивать чеснок: приметы и запреты на Иерофея Афинского

"Полетит много наших ракет": известный таролог назвал дату крупного наступления Украины

Синабоны от Татьяны Литвиновой: рецепт вкусного творожного десерта

Что и когда нужно сделать на садовом участке в октябре: важные советы от профессионалов

Тушеная капуста в рукаве: простой рецепт с секретным ингредиентом от звезды "Мастер Шеф"

Лучшие дни для посадки: лунный посевной календарь с 4 по 23 октября 2024

Выпустят на пенсию раньше: еще одна категория получила право

Избиение, связанные руки и голод: детские интернаты превратились в ад

Что делать с листьями осенью: топ советов для дачников

Одни заплатят за других: в тарифах назревает коллапс

Идеальный осенний завтрак: рецепт пышных панкейков от победительницы "Мастер Шеф"

Водителям отменяют наказания за нетрезвую езду: как оправдывают алкоголь за рулем

Чем подкормить плодовые деревья в октябре: правила хорошего урожая от садоводов