Розлетяться швидше, ніж пиріжки: рецепт "дідусевих" чебуреків із картоплею

Розлетяться швидше, ніж пиріжки: рецепт "дідусевих" чебуреків із картоплею

Чебуреки асоціюються з хрумким тестом та м'ясною начинкою. Давайте відійдемо від звичних кулінарних догм і посмажимо не менш апетитні чебуреки з картоплею. Хрумкі чебуреки готуємо з тіста на маргарині.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування у соціальних мережах.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

• Маргарин – 40 г
• Картопля – 3-4 шт.
• Молоко – 50 мл
• Вода – 130 мл
• Сіль – 1 ч. ложка + сіль для картоплі (за смаком)
• Цукор – 1 ч. ложка
• Борошно – 2 склянки
• Олія – для смаження

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Картоплю промиваємо, очищаємо. Ставимо варитися на невеликому вогні (пам'ятаємо про сіль). У цей час займемося замісом тіста. У воду підсипаємо по чайній ложці солі та цукру - вони повинні у воді повністю розчинитися.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

У воду підсипаємо третину борошна. Відразу починаємо лопаткою (ложкою, вилкою) перемішувати. У тістяну масу вливаємо розтоплений до "бульбашок" маргарин (розтопити в каструльці заздалегідь). Відразу перемішуємо продукти.

Підсипаємо залишок борошна. Замішуємо м'яке тісто, яке скоро перетвориться на хрумку чебуречную оболонку. Тісто відпочиває, а ми чекаємо, поки картопля буде готова. З відвареної картоплі робимо пюре, додавши до нього молоко.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Тісто для чебуреків з картоплею ділимо на рівні частини-колобки. Кожен розкочуємо в тонкий шар. Користуючись блюдцем, вирізаємо рівне коло.

На один бік рівного кола викладаємо картопляне пюре. Приминаємо небагато. Накриваємо другою половинкою, закріплюючи краї чебуреків з картоплею пальцями.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Щоб краї чебуреків добре скріпилися, оформляємо краї, користуючись зубчиками виделки. Аналогічно формуємо інші чебуреки. Чебуреки з картоплею обсмажуємо у великій кількості добре розігрітої олії з двох сторін, до рум'яності. Хрумкі чебуреки з картоплею готові!

Також, що смажать першим – цибуля, чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ