Розлетяться швидше, ніж пиріжки: рецепт "дідусевих" чебуреків із картоплею

Розлетяться швидше, ніж пиріжки: рецепт "дідусевих" чебуреків із картоплею

Чебуреки асоціюються з хрумким тестом та м'ясною начинкою. Давайте відійдемо від звичних кулінарних догм і посмажимо не менш апетитні чебуреки з картоплею. Хрумкі чебуреки готуємо з тіста на маргарині.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування у соціальних мережах.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

• Маргарин – 40 г
• Картопля – 3-4 шт.
• Молоко – 50 мл
• Вода – 130 мл
• Сіль – 1 ч. ложка + сіль для картоплі (за смаком)
• Цукор – 1 ч. ложка
• Борошно – 2 склянки
• Олія – для смаження

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Картоплю промиваємо, очищаємо. Ставимо варитися на невеликому вогні (пам'ятаємо про сіль). У цей час займемося замісом тіста. У воду підсипаємо по чайній ложці солі та цукру - вони повинні у воді повністю розчинитися.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

У воду підсипаємо третину борошна. Відразу починаємо лопаткою (ложкою, вилкою) перемішувати. У тістяну масу вливаємо розтоплений до "бульбашок" маргарин (розтопити в каструльці заздалегідь). Відразу перемішуємо продукти.

Підсипаємо залишок борошна. Замішуємо м'яке тісто, яке скоро перетвориться на хрумку чебуречную оболонку. Тісто відпочиває, а ми чекаємо, поки картопля буде готова. З відвареної картоплі робимо пюре, додавши до нього молоко.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Тісто для чебуреків з картоплею ділимо на рівні частини-колобки. Кожен розкочуємо в тонкий шар. Користуючись блюдцем, вирізаємо рівне коло.

На один бік рівного кола викладаємо картопляне пюре. Приминаємо небагато. Накриваємо другою половинкою, закріплюючи краї чебуреків з картоплею пальцями.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Щоб краї чебуреків добре скріпилися, оформляємо краї, користуючись зубчиками виделки. Аналогічно формуємо інші чебуреки. Чебуреки з картоплею обсмажуємо у великій кількості добре розігрітої олії з двох сторін, до рум'яності. Хрумкі чебуреки з картоплею готові!

Також, що смажать першим – цибуля, чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Не коштує гроша? Чому селяни отримують копійки за здачу землю в оренду

Нові санкції проти "гаманців" Кремля: Британія заморозила активи двох олігархів

Пенсіонерам можуть заблокувати частину виплат: українцям пояснили, як повернути втрачені гроші

Школярам встановлять нові правила проїзду у громадському транспорті: що зміниться

Екс-власниця популярного кафе у Києві раптово стала Дівою Марією Христос і краде гроші у дружин військових

Ідеальний десерт на осінь: шеф-кухар дала простий рецепт лимонного кексу

В РФ захиснику "Азовсталі" дали довічне та відправили в Сибір

Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах

2,64 гривні за кіловат: у ДТЕК розповіли, як отримати пільговий тариф на світло

Поліція може отримати доступ до телефону: Європейський суд ухвалив рішення

Як правильно підготувати теплицю до зимових холодів: найкращі поради господинь

Дрони ГУР уразили ворожі цілі в Тьоткіно на Курщині

Переїзд, покупки, онуки: українці ризикують втратити субсидії

Рецепт ніжної сирної запіканки з яблуками: кулінар розкрила фірмовий секрет

Росіяни вдарили по Харківщині: в ОВА розповіли про жертв