Розлетяться швидше, ніж пиріжки: рецепт "дідусевих" чебуреків із картоплею

Розлетяться швидше, ніж пиріжки: рецепт "дідусевих" чебуреків із картоплею

Чебуреки асоціюються з хрумким тестом та м'ясною начинкою. Давайте відійдемо від звичних кулінарних догм і посмажимо не менш апетитні чебуреки з картоплею. Хрумкі чебуреки готуємо з тіста на маргарині.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування у соціальних мережах.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

• Маргарин – 40 г
• Картопля – 3-4 шт.
• Молоко – 50 мл
• Вода – 130 мл
• Сіль – 1 ч. ложка + сіль для картоплі (за смаком)
• Цукор – 1 ч. ложка
• Борошно – 2 склянки
• Олія – для смаження

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Картоплю промиваємо, очищаємо. Ставимо варитися на невеликому вогні (пам'ятаємо про сіль). У цей час займемося замісом тіста. У воду підсипаємо по чайній ложці солі та цукру - вони повинні у воді повністю розчинитися.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

У воду підсипаємо третину борошна. Відразу починаємо лопаткою (ложкою, вилкою) перемішувати. У тістяну масу вливаємо розтоплений до "бульбашок" маргарин (розтопити в каструльці заздалегідь). Відразу перемішуємо продукти.

Підсипаємо залишок борошна. Замішуємо м'яке тісто, яке скоро перетвориться на хрумку чебуречную оболонку. Тісто відпочиває, а ми чекаємо, поки картопля буде готова. З відвареної картоплі робимо пюре, додавши до нього молоко.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Тісто для чебуреків з картоплею ділимо на рівні частини-колобки. Кожен розкочуємо в тонкий шар. Користуючись блюдцем, вирізаємо рівне коло.

На один бік рівного кола викладаємо картопляне пюре. Приминаємо небагато. Накриваємо другою половинкою, закріплюючи краї чебуреків з картоплею пальцями.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Щоб краї чебуреків добре скріпилися, оформляємо краї, користуючись зубчиками виделки. Аналогічно формуємо інші чебуреки. Чебуреки з картоплею обсмажуємо у великій кількості добре розігрітої олії з двох сторін, до рум'яності. Хрумкі чебуреки з картоплею готові!

Також, що смажать першим – цибуля, чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Минус 30 грн в чеке: супермаркеты резко снизили цены на селедку, скумбрию и карпа

Лакомство без выпечки: быстрые сладости из печенья от "Мастер Шефа" Глинской

Точно будут уважать: 15 простых, но действенных правил пути к самосовершенствованию

Как восстановить плодородие почвы и увеличить урожай: огородники дали важные советы

Мобилизация в обход ТЦК: что изменилось для военнообязанных

Александр Мусиенко рассказал, будут ли ВСУ расширять свой плацдарм в Курской области

Роман Пальчиков: за этот год Украина разминировала территорию размером с Молдову

Чиновники "теряют" 100 прожиточных минимумов в каждой второй декларации: объяснить, откуда деньги, не могут

"Все плохо": мобилизация в Украине вызвала возмущение военного психолога

Немцы выпустили бюджетный электрокар для города: можно мчать 45 км/ч без прав

Прекрасная закуска из лаваша: рецепт жареных трубочек с курицей и грибами

"Сюрприз" в канун зимы: коммунальщики заявили о повышении тарифа на 40%

Смерть украинской журналистки Рощиной в плену РФ: появилась реакция США

Не стоит гроша? Почему селяне получают копейки за сдачу землю в аренду

Новые санкции против "кошельков" Кремля: Британия заморозила активы двух олигархов