Розлетяться швидше, ніж пиріжки: рецепт "дідусевих" чебуреків із картоплею

Розлетяться швидше, ніж пиріжки: рецепт "дідусевих" чебуреків із картоплею

Чебуреки асоціюються з хрумким тестом та м'ясною начинкою. Давайте відійдемо від звичних кулінарних догм і посмажимо не менш апетитні чебуреки з картоплею. Хрумкі чебуреки готуємо з тіста на маргарині.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування у соціальних мережах.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

• Маргарин – 40 г
• Картопля – 3-4 шт.
• Молоко – 50 мл
• Вода – 130 мл
• Сіль – 1 ч. ложка + сіль для картоплі (за смаком)
• Цукор – 1 ч. ложка
• Борошно – 2 склянки
• Олія – для смаження

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Картоплю промиваємо, очищаємо. Ставимо варитися на невеликому вогні (пам'ятаємо про сіль). У цей час займемося замісом тіста. У воду підсипаємо по чайній ложці солі та цукру - вони повинні у воді повністю розчинитися.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

У воду підсипаємо третину борошна. Відразу починаємо лопаткою (ложкою, вилкою) перемішувати. У тістяну масу вливаємо розтоплений до "бульбашок" маргарин (розтопити в каструльці заздалегідь). Відразу перемішуємо продукти.

Підсипаємо залишок борошна. Замішуємо м'яке тісто, яке скоро перетвориться на хрумку чебуречную оболонку. Тісто відпочиває, а ми чекаємо, поки картопля буде готова. З відвареної картоплі робимо пюре, додавши до нього молоко.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Тісто для чебуреків з картоплею ділимо на рівні частини-колобки. Кожен розкочуємо в тонкий шар. Користуючись блюдцем, вирізаємо рівне коло.

На один бік рівного кола викладаємо картопляне пюре. Приминаємо небагато. Накриваємо другою половинкою, закріплюючи краї чебуреків з картоплею пальцями.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Щоб краї чебуреків добре скріпилися, оформляємо краї, користуючись зубчиками виделки. Аналогічно формуємо інші чебуреки. Чебуреки з картоплею обсмажуємо у великій кількості добре розігрітої олії з двох сторін, до рум'яності. Хрумкі чебуреки з картоплею готові!

Також, що смажать першим – цибуля, чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ