Розсипчастий та м'який: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як правильно готувати плов із м'ясом
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити ароматний та ніжний плов, який добре поєднується з м'ясом та овочами.
Інгредієнти:
- Ріс Камоліно - 400 гр
- Свинина – 800 г
- Цибуля – 3 шт.
- Морква – 600 г
- Соняшникова олія – 100 мл
- Спеції для плову – до смаку
- Сіль – 40 г
- Часник – 4 головки
Приготування:
Ретельно промийте рис 10 разів, доки вода не стане прозорою. Викладіть рис у миску, залийте холодною водою і залиште на 2-3 години. Після цього зцідіть воду, додає "Мастер Шеф" Литвинова.
Ретельно промийте свинину та наріжте її скибочками. Поставте казан на плиту, розігрійте в ньому олію. Викладіть м'ясо і обсмажуйте його до золотистої скоринки.
Очистіть цибулю і подрібніть її в блендері. Додайте цибулю до м'яса і продовжуйте смажити.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, моркву ретельно помийте, очистіть і наріжте слайсами. Додайте моркву в казан і обсмажуйте разом з м'ясом та цибулею.
Викладіть промитий рис у казан поверх овочів та м'яса. Додайте спеції для плову, сіль та цілі головки часнику.
Залийте вміст казана окропом так, щоб вода покривала рис приблизно на 1 см. Варіть на маленькому вогні, накривши кришкою, залишивши невеликий отвір для випарювання води, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Коли вода випарується, накрийте казан щільно кришкою, вимкніть вогонь і залиште плов на 30 хвилин для наполягання.