Салат "Оселедець під шубою": кухар розкрив секрет, щоб вийшло, як у ресторані

Салат "Оселедець під шубою": кухар розкрив секрет, щоб вийшло, як у ресторані

Салат "Шуба" або оселедецьпід шубою є дуже улюбленою та традиційною стравою. На сучасний день існує безліч варіацій цього салату, щоб задовольнити навіть найвибагливіший смак. Кухар розкрив таємниці ресторанних варіантів страви "Оселедець під шубою".

Класична шуба

Інгредієнти:

  • філе оселедця – 300 г
  • картопля – 300 г
  • буряк – 300 г
  • морква – 300 г
  • цибуля – 150 г
  • майонез – 200 г
  • сіль за смаком

Приготування: Готуємо буряк, картоплю та моркву до повної готовності, а після їх охолодження очищуємо від шкірки. Також чистимо та нарізаємо цибулю. Оселедець ріжемо на невеликі шматочки. Решту овочів натираємо на дрібній тертці.

На дно тарілки рівномірним шаром розкладаємо картоплю і обмащуємо її майонезом. Далі розміщуємо шарами оселедець, обмащуємо майонезом, додаємо цибулю, обмащуємо майонезом, моркву, обмащуємо майонезом, та завершуємо буряком. Завершуємо страву прикрашанням зеленню.

Оселедець під шубою з яйцем

Інгрідієнти:

  • філе слабосолоного оселедця – 2 шт.
  • морква – 3 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • зварені круто яйця – 2 шт.
  • гілочки кропу – 2 шт.
  • майонез – 200 г
  • сіль на смак

Приготування: Нарізаємо рибне філе на невеликі шматочки та готуємо овочі та яйця. Після остигання овочів та яєць натираємо їх на дрібній тертці. Також миємо та дрібно нарізаємо зелену цибулю.

На дно салатниці кладемо шар оселедця та шар цибулі, після чого змащуємо їх майонезом. Потім укладаємо шар картоплі, буряка і моркви. Кожен шар трошки посолюємо і обмащуємо майонезом. Вирівнюємо краї, а верх і боки обмащуємо майонезом, а яйцями посипаємо. Завершуємо приготування салату "Шуба" його прикрашанням кропом.

Лосось під шубою

Інгрідієнти:

  • слабосолоний лосось – 350 г
  • відварений буряк – 100 г
  • відварна морква – 100 г
  • відварна картопля – 100 г
  • три шматочки українського хліба по 20 г
  • майонез – 150 г
  • зелень за смаком

Приготування: Беремо салатну форму, розміщуємо її на шматочку чорного хліба, твердо притискаємо і видаляємо непотрібні краї. На хліб розкладаємо дрібні шматочки лосося. Покладемо на лосось нарізані кубиками картоплю і покриваємо її шаром майонезу. Далі виставляємо шар моркви (кубиками нарізаної), що обмащуємо майонезом. На нього вкладаємо шар буряка, також кубиками, і знову покриваємо майонезом. Для оформлення салату використовуємо гілочки кропу і петрушки.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ