Салат "Цезар" по-новому: геніальний рецепт від переможця "Мастер Шеф"
Відомий шеф-кухар, переможець одного з сезонів кулінарного шоу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський (Пава) показав, як приготувати курячий шніцель "Цезар".
Це соковите куряче філе в хрусткій паніровці зі свіжим листям салату та правильним соусом "Цезар". Готується все дуже просто, а виходить нереально смачно.
Щоб приготувати курячий шніцель із салатом "Цезар", переможець "Мастер Шеф" використав:
- філе куряче ~ 175 г
- 40 г панірувальних сухарів + трішки борошна
- 2 яйця
- 1 ч.л. американської гірчиці
- 1 ч.л. каперсів
- 25 г консервованого тунця
- 15 г пармезану
- 100 г олії
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1-2 зубчики часнику
- 1 ст.л. грецього йогурту
- 150 г салату айсберг
- сіль і мелений перець - за смаком
Спершу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський готує соус. Для цього в миску додаємо яєчний жовток (решта яєць нам знадобиться для панірування шніцеля), гірчицю, лимонний сік та олію. Віничком збиваємо суміш до стану майонезу.
Отриманий майонез переможець "Мастер Шеф" перекладає в чашу блендера, додає каперси, тертий пармезан, консервований тунець, грецький йогурт, часник, сіль, перець за смаком та перебиває все до однорідності.
Куряче філе добре відбиваємо, солимо, перчимо та паніруємо: спершу занурюємо в яйце, потім обвалюємо в борошні, знову вмочуємо в яйце та добре обвалюємо в панірувальних сухарях.
Смажимо шніцель у достатній кількості олії (приблизно 100 мл) до золотистості з обох боків. Салат айсберг "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський ріже на великі шматочки, перемішує їх із соусом і викладає зверху на шніцель.