Секрет ідеального сніданку: ресторатор поділився простим рецептом шакшуки
Відомий одеський ресторатор Савелій Лібкін поділився з українцями рецептом своєї фірмової шакшуки – смачнющої яєчні в соусі з помідорів.
На чотири порції шакшуки нам знадобляться:
- яйця - 9-10 шт.
- помідори - 2 великих + приблизно 300 г чері
- цибуля - 1 велика
- часник - 1 голівка
- сіль і перець - за смаком
- кінза - для подачі
- трішки олії для смаження
Ресторатор наголосив, що яйця треба брати охолоджені, з холодильника, щоб у них не розтікався білок.
Томати чері просто розрізаємо навпіл, а великі томати (найкраще підійдуть мікадо) чистимо від шкірки та нарізаємо кубиками приблизно 2х2 см.
Цибулю та та цілу голівку часнику чистимо і дрібно нарізаємо. На пательні з невеликою кількістю оливкової олії прогріваємо цибулю з часником на маленькому вогні приблизно 10 хвилин.
Після цього додаємо в пательню помідори, збільшуємо вогонь і тушкуємо ще протягом 10 хвилин. Додаємо сіль, перець за смаком і збільшуємо вогонь, щоб соус сильно кипів.
Обережно вибиваємо в соус яйця, спершу смажимо три хвилини без кришки, а потім накриваємо кришкою та готуємо, доки жовтки не стануть напіврідкими-напівготовими. Вимикаємо вогонь і даємо шакшуці відпочити під кришкою ще 2-3 хвилини.
Готову шакшуку посипаємо дрібно нарізаною кінзою – і сніданок готовий.