Секрет смачних і соковитих відбивних: шеф-кухар дала простий рецепт маринаду
Цього разу у себе в Instagram українська шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати неймовірно смачні та соковиті відбивні без використання борошна.
Головне в цьому рецепті – правильно замаринувати мʼясо. Для приготування соковитих відбивних нам знадобляться такі інгредієнти:
- мʼясо (можна брати те, що більше подобається: курка, телятина чи свинина) - 800 г
- яйця - 2 шт.
- соєвий соус - 50 г
- молоко - 50-70 г
- крохмаль кукурудзяний - 2 ст.л.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сіль і перець - за смаком
Мʼясо нарізаємо на шматки, накриваємо харчовою плівкою та відбиваємо.
Цибулю чистимо, нарізаємо на довільні шматки та разом із яйцями, соєвим соусом, кукурудзяним крохмалем, молоком, сіллю та перцем перебиваємо блендером до однорідності.
В миску складаємо відбите мʼясо, заливаємо його маринадом і лишаємо на 1 годину.
Смажити відбивні треба на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії на вогні трішки меншому за середній до готовносіт та румʼяності з обох боків.
Шеф-кухар розповіла, що таким же способом можна готувати і звичайні відбивні, без крохмалю. Тоді маринуємо мʼясо в суміші молока (або газованої води), цибулі та спеції, паніруємо та смажимо.
"І нагадую, якщо ви забуваєте що за чим - МʼЯСО:
М - мука;
Я - яйце;
С - сухарі;
О - олія", – пояснила кулінар.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.