Секрет у соусі: "Мастер Шеф" Клопотенко дав рецепт смачної та соковитої курочки з яблуками

Секрет у соусі: "Мастер Шеф" Клопотенко дав рецепт смачної та соковитої курочки з яблуками

Євген Клопотенко та популярна українська співачка Настя Каменських в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна" показали, як приготувати смачні та соковиті курячі гомілки з яблуками. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ" (щоб подивитися відео, проскрольте вниз).

Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:

  • курячі гомілки - 5 шт.
  • яблука - 6 шт.
  • мед - 40 г
  • морква - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • вода - 150 мл
  • дрібка меленої кави

Євген Клопотенко особливо радить спробувати яблука "Кандиль синап" - це кримський сорт, один із трьох сортів яблук, що були виведені в Україні (також Симиренка й Білий налив). "Кандиль синап" за їх форму ще називають заячою мордочкою.

Спершу Євген Клопотенко викладає курячі гомілки в форму для запікання. Щоб отримати гарну золотаву скоринку, змащуємо гомілки медом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Окремо готуємо яблука. Чотири яблука чистимо від шкірки та акуратно видаляємо серцевину, нарізаємо на рівні кружальця, викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, і запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.

Шоб приготувати соус до гомілок, "Мастер Шеф" Євген Клопотенко чистить від шкірки та серединки ще два яблука, нарізає їх скибочками й також запікає при 180 градусах 20 хвилин.

Також для соусу треба приготувати бульйон: просто відварюємо у воді моркву та цибулю. Запечені яблука для соусу перебиваємо блендером до однорідності, додаємо 150 мл бульйону та дрібку меленої кави для пікантності.

Для подачі по центру тарілки Євген Клопотенко викладає запечені яблучні кільця, а зверху курячі гомілки, поливаємо все соусом і насолоджуєммося.

Як не плакати при нарізанні цибулі - Євген Клопотенко видав свій лайфхак.

Незвичайна страва з гречкою - Євген Клопотенко розкрив оригінальний рецепт пирога.

Євген Клопотенко також показав, як смачно приготувати рибу.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чому помилки — це шлях до успіху: мозок можна натренувати, як м'язи

Тарологиня Олена Бюн розповіла, чи готовий Захід запросити Україну до НАТО: «Тут карти кажуть, що…»

Покаталася на човні і залишилася без попи: дівчина тепер не зможе жити без калоприймача

Північнокорейські солдати на фронті: чим може відповісти ЄС і чи будуть війська НАТО в Україні

Контролер навідуватиметься частіше: в Україні посилять перевірки електролічильників

Рецепт шоколадних млинців від судді "Мастер Шеф" Мартиновської: тонкі та дуже смачні

Стояли, чекали і занудьгували: дівчина знайшла чим зайняти свій рот із чоловіком у черзі

"Непросте випробування": військовий експерт розповів про те, як армія РФ штурмує Харківщину і які шанси на успіх у оккупантів

Перші снігопади: українці попередили про погоду

Михайло Шейтельман заявив, що солдати КНДР на війні в Україні – це не відчай кремля, а виклик для США

Політтехнологія чи реальні воєнні погрози: експерт розповів, чи вдарить Трамп по москві

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

"Потрібно утискати, де тільки можна": в одній з кав'ярень стався мовний скандал, який викликав бурхливу реакцію

Шмигаль повідомив про звільнення у керівництві МСЕК та МОЗ

Вітамін С у квашеній капусті: чому ваш імунітет скаже вам "дякую"