Секрет у соусі: "Мастер Шеф" Клопотенко дав рецепт смачної та соковитої курочки з яблуками

Секрет у соусі: "Мастер Шеф" Клопотенко дав рецепт смачної та соковитої курочки з яблуками

Євген Клопотенко та популярна українська співачка Настя Каменських в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна" показали, як приготувати смачні та соковиті курячі гомілки з яблуками. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ" (щоб подивитися відео, проскрольте вниз).

Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:

  • курячі гомілки - 5 шт.
  • яблука - 6 шт.
  • мед - 40 г
  • морква - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • вода - 150 мл
  • дрібка меленої кави

Євген Клопотенко особливо радить спробувати яблука "Кандиль синап" - це кримський сорт, один із трьох сортів яблук, що були виведені в Україні (також Симиренка й Білий налив). "Кандиль синап" за їх форму ще називають заячою мордочкою.

Спершу Євген Клопотенко викладає курячі гомілки в форму для запікання. Щоб отримати гарну золотаву скоринку, змащуємо гомілки медом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Окремо готуємо яблука. Чотири яблука чистимо від шкірки та акуратно видаляємо серцевину, нарізаємо на рівні кружальця, викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, і запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.

Шоб приготувати соус до гомілок, "Мастер Шеф" Євген Клопотенко чистить від шкірки та серединки ще два яблука, нарізає їх скибочками й також запікає при 180 градусах 20 хвилин.

Також для соусу треба приготувати бульйон: просто відварюємо у воді моркву та цибулю. Запечені яблука для соусу перебиваємо блендером до однорідності, додаємо 150 мл бульйону та дрібку меленої кави для пікантності.

Для подачі по центру тарілки Євген Клопотенко викладає запечені яблучні кільця, а зверху курячі гомілки, поливаємо все соусом і насолоджуєммося.

Як не плакати при нарізанні цибулі - Євген Клопотенко видав свій лайфхак.

Незвичайна страва з гречкою - Євген Клопотенко розкрив оригінальний рецепт пирога.

Євген Клопотенко також показав, як смачно приготувати рибу.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Простой рецепт кекса "Зебра": десерт, который понравится взрослым и детям

Как улучшить зрение без операции: эксперты назвали витамины, которые нужно пить

Почему ошибки – это путь к успеху: мозг можно натренировать, как мышцы

Таролог Елена Бюн рассказала, готов ли Запад пригласить Украину в НАТО: «Здесь карты говорят, что…»

Покаталась на лодке и осталась без попы: девушка теперь не сможет жить без калоприемника

Северокорейские солдаты на фронте: чем может ответить ЕС и будут ли войска НАТО в Украине

Контролер будет наведываться чаще: в Украине усилят проверки электросчетчиков

Рецепт шоколадных блинов от судьи "Мастер Шеф" Мартыновской: тонкие и очень вкусные

Стояли, ждали и заскучали: девушка нашла, чем занять свой рот с мужчиной в очереди

"Непростое испытание": военный эксперт рассказал том, как армия РФ штурмует Харьковщину и какие шансы на успех у окупантов

Первые снегопады: украинцы предупредили о погоде

Михаил Шейтельман заявил, что солдаты КНДР на войне в Украине – это не отчаяние кремля, а вызов для США

Политтехнология или реальные военные угрозы: эксперт рассказал, ударит ли Трамп по москве

Гетманцев объяснил, что пенсионерам стало лучше: должны заметить рост

"Нужно притеснять, где только можно": в одном из кафе произошел языковой скандал, вызвавший бурную реакцию