Секрети смачних салатів: що треба додати для покращення

Секрети смачних салатів: що треба додати для покращення

Салати можуть бути не тільки смачними, а й корисними, якщо в них багато овочів і зелені. Додавши білок та корисні жири, ви отримаєте ситну страву, що допоможе контролювати голод і підтримувати обмін речовин.

Ось кілька смачних і корисних інгредієнтів, які можна додати до салатів для покращення смаку та сприяння схудненню, пише Eatthis.

Солодкий перець

Болгарський перець

Цей овоч може пришвидшити обмін речовин завдяки міститься у ньому дигідрокапсіату. Вітамін С, який також є у болгарському перці, допомагає знизити стрес і запобігти накопиченню жиру. Спробуйте салат із листової зелені, авокадо, цибулі, чорної квасолі, помідорів та бальзамічного оцту, доповнивши його свіжим перцем.

Яйця

Курячі яйця, скріншот: YouTube

Додавання яєць до зелені допоможе покращити здоров’я та підтримати схуднення. Яєчні жовтки багаті на холін, який знижує апетит. Поєднуйте їх із листовою зеленню, брюссельською капустою, морквою, грибами та оливковою олією для смачного й поживного страви.

Ягоди

Ягоди на базарі. Фото: youtube

Додайте ягоди до салатів для покращення смаку та відчуття ситості. Ці фрукти, багаті на воду та клітковину, допомагають зменшити голод. Спробуйте салат зі зелені, горгонзоли, горіхів пекан, цибулі та курки на грилі, заправлений бальзамічним соусом.

Персики

Персики, скріншот: YouTube

Шматочки соковитого персика можуть запобігти ожирінню і високому холестерину. Спробуйте поєднати персик з руколою, червоною цибулею, помідорами, сиром фета та грильованими креветками.

Боби

Сочевиця, квасоля та інші бобові. Фото: Vesta Daily

Заміна тваринних білків на рослинні може знизити ризик хронічних захворювань. Додавайте квасолю до свого раціону, оскільки вона багата на клітковину і допомагає контролювати вагу. Наприклад, спробуйте салат із салату ромен, редису, апельсина, цибулі, сиру фета та цитрусової заправки.

Цибуля

Цибуля. Фото: скрін youtube

Цей низькокалорійний овоч надає пікантного смаку, підвищує витривалість та допомагає спалювати жир. Поєднуйте цибулю з огірками, помідорами, морквою, нутом і червоним винним оцтом.

Консервований тунець

Консервований тунець, скріншот: YouTube

Цей продукт містить жири омега-3, які знижують жирові клітини в животі. Консервований тунець безпечний для вживання 2-3 рази на тиждень, тож поєднуйте його зі шпинатом, помідорами, зеленим перцем, огірком, цибулею, фетою та грецькою заправкою.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків

Вам буде цікаво дізнатися квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків