Секрети смачних салатів: що треба додати для покращення
Салати можуть бути не тільки смачними, а й корисними, якщо в них багато овочів і зелені. Додавши білок та корисні жири, ви отримаєте ситну страву, що допоможе контролювати голод і підтримувати обмін речовин.
Ось кілька смачних і корисних інгредієнтів, які можна додати до салатів для покращення смаку та сприяння схудненню, пише Eatthis.
Солодкий перець
Цей овоч може пришвидшити обмін речовин завдяки міститься у ньому дигідрокапсіату. Вітамін С, який також є у болгарському перці, допомагає знизити стрес і запобігти накопиченню жиру. Спробуйте салат із листової зелені, авокадо, цибулі, чорної квасолі, помідорів та бальзамічного оцту, доповнивши його свіжим перцем.
Яйця
Додавання яєць до зелені допоможе покращити здоров’я та підтримати схуднення. Яєчні жовтки багаті на холін, який знижує апетит. Поєднуйте їх із листовою зеленню, брюссельською капустою, морквою, грибами та оливковою олією для смачного й поживного страви.
Ягоди
Додайте ягоди до салатів для покращення смаку та відчуття ситості. Ці фрукти, багаті на воду та клітковину, допомагають зменшити голод. Спробуйте салат зі зелені, горгонзоли, горіхів пекан, цибулі та курки на грилі, заправлений бальзамічним соусом.
Персики
Шматочки соковитого персика можуть запобігти ожирінню і високому холестерину. Спробуйте поєднати персик з руколою, червоною цибулею, помідорами, сиром фета та грильованими креветками.
Боби
Заміна тваринних білків на рослинні може знизити ризик хронічних захворювань. Додавайте квасолю до свого раціону, оскільки вона багата на клітковину і допомагає контролювати вагу. Наприклад, спробуйте салат із салату ромен, редису, апельсина, цибулі, сиру фета та цитрусової заправки.
Цибуля
Цей низькокалорійний овоч надає пікантного смаку, підвищує витривалість та допомагає спалювати жир. Поєднуйте цибулю з огірками, помідорами, морквою, нутом і червоним винним оцтом.
Консервований тунець
Цей продукт містить жири омега-3, які знижують жирові клітини в животі. Консервований тунець безпечний для вживання 2-3 рази на тиждень, тож поєднуйте його зі шпинатом, помідорами, зеленим перцем, огірком, цибулею, фетою та грецькою заправкою.
Раніше Знай.ua стало відомо про те, що прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків
Вам буде цікаво дізнатися квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний