Шоколадно-полуничний десерт: можна зробити без випічки та клопоту
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F0f47963ad2bf412881111150d69f9c0a.jpg)
Авторка кулінарного блогу та фудблогер Валерія Велігура розповіла, як зробити смачний десерт без випікання та при цьому дуже м'який.
Таке солодке перекушування ідеально підходить для завершення будь-якого прийому їжі і порадує всіх своїм смаком, помічає авторка і показує, як виглядає десерт.
Інгредієнти:
Для молочного крему:
- 400 г молока, що згущує|згущає|
- 20 г сухого молока
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 300 мл молока
- 100 мл вершків (10-33%)
- 300 г полуниці
Для шоколадного ганаша:
- 200 г шоколаду
- 125 мл вершків (33%)
Приготування:
У мисці змішайте згущене молоко, сухе молоко і крохмаль. Додайте молоко та вершки, ретельно перемішайте. На середньому вогні постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть крем, поки він не загусне, приблизно 30 хвилин. Коли крем загусне, перекладіть його в ємність, накрийте плівкою і дайте охолонути до кімнатної температури, потім заберіть в холодильник на 3-4 години.
Залийте шоколад гарячими вершками, перемішайте до однорідності та залиште на 1-2 години за кімнатної температури.
Вимийте полуницю, висушіть та наріжте. Обережно змішайте полуницю з остиглим молочним кремом і викладіть у форму. Зверху акуратно покрийте шоколадним ганашем, прикрасьте натертим шоколадом. Охолоджуйте десерт кілька годин.