Швидка літня випічка: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт смачнющої галети
Цього разу на своїй сторінці в Instagram колишня зірка проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як просто та швидко приготувати галету зі сливами.
Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 175 г
- цукор - 2 ст.л.
- сіль - дрібка
- вершкове масло (холодне) - 110 г
- йогурт (холодний) - 1 ст.л.
Для начинки "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова взяла:
- сливовий джем - 5-6 ст.л.
- сливи - 200-300 г
- мигдалеві пластівці - 50 г
- цукрова пудра для посипки
В мисці "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змішує борошно, цукор, сіль, йогурт, натирає на тертці холодне вершкове масло та швидко замішує руками тісто.
Готове тісто "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова ділить на пʼять частин і на пергаменті формує галети невеличкого розміру, як на відео.
На кожну галету викладаємо по одній столовій ложці джему та розмазуємо його, трішки посипаємо цукровою пудрою, а зверху викладаємо сливи, нарізані на скибочки. Формуємо акуратні бортики галети, трішечки змащуємо їх водою та присипаємо мигдалевими пластівцями.
Пергамент із галетами "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова кладе не на деко, а на сітку з духовки, щоб тісто швидко та рівномірно пропеклося. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин – і наші галети зі сливами готові.