Швидкий яблучний штрудель із тіста філо: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fbdd8c4dc504782610322db1f6a818683.png)
Цього разу переможниця та колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати яблучний штрудель із тіста філо.
Але начинку для такого пирога можна брати будь-яку, навіть солону. А готується все дуже просто та швидко.
На два штруделя "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- тісто філо - 400 г
- олія рафінована - 100-150 мл
- яблука - 1 кг
- вершкове масло - 50 г
- цукор - 100 г
- ванільний цукор або кориця - за бажанням
- панірувальні сухарі - 30 г
- родзинки - 100 г
- горіх волоський - 80 г
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує олію з розтопленим вершковим маслом. Цією сумішшю ми будемо змащувати тісто філо, щоб воно правильно розшаровувалося та було хрустким.
Яблука чистимо та нарізаємо слайсами. На розігрітій сковороді з невеликою кількістю вершкового масла, тушкуємо нарізані яблука, щоб випарувати з них зайву рідину. Родзинки промиваємо та просушуємо. Горіхи обсмажуємо та подрібнюємо ножем.
Коли яблука охолонуть, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує їх із сухарями, цукром, ваніллю, родзинками та горіхами – це наша начинка.
Для одного штруделя нам знадобиться чотири або пʼять листів тіста філо: змащуємо кожен сумішшю олії з маслом та складаємо один на другий. На край "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає яблучну начинку та загортає тісто в рулет. Так само формуємо другий штрудель.
Випікати такі штруделі треба в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистості, приблизно 20 хвилин. За кілька хвилин до кінця випікання трішки змащуємо штруделі зверху вершковим маслом.