Швидкий яблучний штрудель із тіста філо: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт
Цього разу переможниця та колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати яблучний штрудель із тіста філо.
Але начинку для такого пирога можна брати будь-яку, навіть солону. А готується все дуже просто та швидко.
На два штруделя "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- тісто філо - 400 г
- олія рафінована - 100-150 мл
- яблука - 1 кг
- вершкове масло - 50 г
- цукор - 100 г
- ванільний цукор або кориця - за бажанням
- панірувальні сухарі - 30 г
- родзинки - 100 г
- горіх волоський - 80 г
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує олію з розтопленим вершковим маслом. Цією сумішшю ми будемо змащувати тісто філо, щоб воно правильно розшаровувалося та було хрустким.
Яблука чистимо та нарізаємо слайсами. На розігрітій сковороді з невеликою кількістю вершкового масла, тушкуємо нарізані яблука, щоб випарувати з них зайву рідину. Родзинки промиваємо та просушуємо. Горіхи обсмажуємо та подрібнюємо ножем.
Коли яблука охолонуть, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує їх із сухарями, цукром, ваніллю, родзинками та горіхами – це наша начинка.
Для одного штруделя нам знадобиться чотири або пʼять листів тіста філо: змащуємо кожен сумішшю олії з маслом та складаємо один на другий. На край "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає яблучну начинку та загортає тісто в рулет. Так само формуємо другий штрудель.
Випікати такі штруделі треба в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистості, приблизно 20 хвилин. За кілька хвилин до кінця випікання трішки змащуємо штруделі зверху вершковим маслом.