Сир та паприка стануть у нагоді: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити м'ясний пиріг із лавашем
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала рецепт лінивого пирога з лавашем, який можна приготувати до столу для близьких. "Мастер Шеф" зазначила, оскільки пиріг м'ясний, його добре доповнять приправи та моцарелла.
Інгредієнти:
- 3 листа лаваша
- 750 г фаршу індички
- 50 г кінзи, дрібно нарізаної
- 100 г зеленої цибулі, дрібно нарізаної
- 1 ч. л. сушеного часнику
- 1 ч. л. чорного перцю
- 1 год. л. перець
- 1 год. л. рік
- 1 ч. л. сухих прованських трав
- 300 г сметани
- 3 яйця
- 200 г моцарелли, натертої на крупній тертці
Інструкції:
Підготовка інгредієнтів:
Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.
Наріжте дрібно цибулю та кінзу.
Приготування фаршу:
Змішайте фарш індички з дрібно нарізаною кинзою, цибулею, сіллю, паприкою, сушеним часником і прованськими травами, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Підготовка заливки:
В окремій мисці з'єднайте сметану, яйця та трохи солі. Добре перемішайте.
Начинка лаваша:
"Майстер Шеф" Литвинова додає, нанесіть тонкий шар м'ясного фаршу на кожен лаваш і акуратно поверніть їх у рулети. Вийде три рулети.
Розрізання та укладання:
Розріжте рулети на однакові шматочки висотою, яка підходить для вашої форми (наприклад, 22 см).
Покладіть шматочки вертикально в роз'ємну форму.
Топінг і випічка:
Полийте заливкою зверху по шматочках у формі.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах протягом 30 хвилин.
Натирання моцарелли:
Після 30 хвилин дістаньте форму з духовки та посипте зверху натертою моцарелою.
Додаткове запікання:
Поверніть форму в духовку і запікайте ще 10-15 хвилин, або доти, доки моцарелла не розтопиться і стане золотистою, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.