Сирна паска з шоколадом: переможниця "Мастер Шеф" дала швидкий і нереально смачний рецепт

Сирна паска з шоколадом: переможниця "Мастер Шеф" дала швидкий і нереально смачний рецепт

Переможниця дванадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна запропонувала українцям рецепт неймовірної сирної паски "Три шоколади".

Щоб приготувати найсмачнішу сирну паску, "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере такі інгредієнти:

  • кисломолочний сир жирністю 9% - 400 г
  • цукор - 80 г
  • вершкове масло - 80 г
  • жовтки яєчні - 2 шт. (великі)
  • шоколад - 25 г білого, 40 г молочного, 55 г темного
  • кокосова стружка - 20 г
  • ваніль
  • стружка темного шоколаду - 35 г
  • вершки 33% (холодні) - 150 г

Для глазурі нам знадобляться:

  • шоколад (темний або молочний) - 20-30 г
  • олія - 0,5 ч л

В сотейнику переможниця "Мастер Шеф" змішує сир із вершковим маслом, жовтками та цукром, перебиває цю масу занурювальним блендером та прогріває на середньому вогні протягом 5 хвилин (не до кипіння, а лише до появи перших бульбашок).

Після цього "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна знімає сирну масу, яка стала рідшою, з плити, знову перебиває все блендером і лишає охолоджуватися.

Далі беремо три ємності, в одній розтоплюємо білий шоколад і додаємо частину сирної маси та кокосову стружку, в другій - молочний, додаємо сирну масу та екстракт ванілі, в третій - темний шоколад, решту сирної маси та стружку темного шоколаду.

"Якщо хочете, щоб всі три шари були однакової товщини, то основи з білим шоколадом має бути менше за всіх, молочного шоколаду трішки більше і чорного найбільше. Або можна зробити однаково і теж буде виглядати цікаво", - пояснює переможниця "Мастер Шеф".

Вершки збиваємо до піків і також у нерівній пропорції додаємо до сирно-шоколадних сумішей.

Форму для сирної паски переможниця "Мастер Шеф" вкриває марлею, ставить на тарілку та шарами всередину викладає суміш із білим шоколадом, далі з молочним і з темним. Загортаємо краї марлі, зверху ставимо невеликий вантаж і лишаємо на добу в холодильнику.

Готову паску переможниця "Мастер Шеф" полила шоколадною глазурʼю, просто розтопивши шоколад із олією, а також прикрасила зверху

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.

Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Зеленського занепокоїв розвиток взаємодії Росії та КНДР

Українцям пояснили, чому банки стягують до 30% за закриття рахунків

Нафтогаз оголосив про нововведення: зміни чекають на українців в оплаті за газ

Постріл калібром 75 мм на 6 км: французи продають дуже рідкісний бойовий скутер Vespa

Ідеальний форшмак по-одеськи: шеф-кухар показала правильний рецепт

Прикордонники збили російський дрон зі стрілецької зброї

"Ощадбанк" залишить українців без пенсій: кому зі стареньких варто бити на сполох

Гривня і далі слабшатиме: озвучено новий курс, скільки коштуватиме долар у 2025-му році

Що викликає "мушки" перед очима: вікові зміни чи серйозна небезпека

Як зберегти картоплю до нового врожаю: досвідчені господині поділились секретами

Таврійські десантники відбили масовану російську атаку на Курахівському напрямку

Головне за 13 жовтня: нові ціни на інтернет, випробування у 2025 році, скасування пенсій та наслідки від ТЦК

172 грн за кіло "пікантності": супермаркети різко підвищили ціни на капусту, моркву та часник

Сирний суп із цвітної капусти: просте та смачне рішення для холодного вечора

Де "зависає", що дивиться і кому пише: як налаштувати безпеку в смартфоні дитини