Смачний капусняк зі свіжої капусти: кулінар поділилася рецептом, який стане улюбленим

Смачний капусняк зі свіжої капусти: кулінар поділилася рецептом, який стане улюбленим

Капусняк - відома і популярна перша страва української кухні, пише Politeka.net.

Її особливістю є кислуватий смак, що отримується завдяки основному інгридієнту – квашеній капусті. Але приготувати капусняк можна і зі свіжої капусти.

Рецептом такого капусняка поділилася кулінар Вікторія, яка веде свій фудблог. За її словами, цей варіант капусняка зі свіжой капусти найулюбленіший в її чоловіка.

Для приготування капусняка знадобляться такі інгредієнти: бульйон/вода - 3 л, олія - 3 ст.л., цибуля - 1 шт., морква - 1 шт., томатна паста - 1 ст.л., картопля - 2-3 шт., спеції: сіль, перець, улюблені - за смаком, капуста - 500 г, зелень: кріп, петрушка - за смаком.

Спочатку необхідно зварити бульйон. Вікторія порційно ріже ребра, кладе в баняк, заливає 3 литрами води і ставить на вогонь. Як закипить – знімаємо піну, додаємо корінці (селера, петрушка, морква, цибуля) і варемо 1,5 год. Наприкінці приготування, за десять хвилин до, кладемо лавровий листок.

Смачний капусняк зі свіжої капусти.

«Далі витягаю його і ребра (м‘ясо відділяю), проціджую і доливаю води, щоб було 3 л - бульйон готовий. Цей етап можна пропустити і варити капусняк просто на воді», - зазначила Вікторія.

Наступний крок у приготування капусняка зі свіжої капусти – цибулю дрібно порізати, моркву потерти і підсмажити на розігрітій олії до мʼякості, періодично помішуючи.

Потім необхідно додати томатну пасту (обо потерті на грубу терку 2 помідори), перемішати і посмажити ще кілька хвилин.
У бульйон/воду викладаємо порізану картоплю.

«Як закипить, скрутити вогонь, зібрати шуму і викласти засмажку. Якщо у вас стара капуста, то на цьому етапі викладаємо ще і посічену капусту. У мене молода капуста, то ж, з моменту, як я виклала до картоплі засмажку, я варю їх 10 хв. Додаю спеції, викладаю порізану молоду капусту і варю разом, періодично помішуючи, ще 7 хв., до готовності капусти», - розповіла Вікторія про хід приготування капусняка.

Останній крок –додаємо дрібно посічену зелень, перемішуємо і вимикаємо.

Вікторія радить дати капусняку ще хвилин десять постояти.

Подавати капусняк зі свіжої капусти можна зі сметаною.

Зірка "Жіночого кварталу" дала рецепт свого улюбленого сніданку.

Салат із пекінської капусти на святковий стіл - надшвидкий рецепт.

Також нагадаємо, що Ольга Сумська підказала, що приготувати у холодну погоду.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чому помилки — це шлях до успіху: мозок можна натренувати, як м'язи

Тарологиня Олена Бюн розповіла, чи готовий Захід запросити Україну до НАТО: «Тут карти кажуть, що…»

Покаталася на човні і залишилася без попи: дівчина тепер не зможе жити без калоприймача

Північнокорейські солдати на фронті: чим може відповісти ЄС і чи будуть війська НАТО в Україні

Контролер навідуватиметься частіше: в Україні посилять перевірки електролічильників

Рецепт шоколадних млинців від судді "Мастер Шеф" Мартиновської: тонкі та дуже смачні

Стояли, чекали і занудьгували: дівчина знайшла чим зайняти свій рот із чоловіком у черзі

"Непросте випробування": військовий експерт розповів про те, як армія РФ штурмує Харківщину і які шанси на успіх у оккупантів

Перші снігопади: українці попередили про погоду

Михайло Шейтельман заявив, що солдати КНДР на війні в Україні – це не відчай кремля, а виклик для США

Політтехнологія чи реальні воєнні погрози: експерт розповів, чи вдарить Трамп по москві

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

"Потрібно утискати, де тільки можна": в одній з кав'ярень стався мовний скандал, який викликав бурхливу реакцію

Шмигаль повідомив про звільнення у керівництві МСЕК та МОЗ

Вітамін С у квашеній капусті: чому ваш імунітет скаже вам "дякую"