Смачний капусняк зі свіжої капусти: кулінар поділилася рецептом, який стане улюбленим

Смачний капусняк зі свіжої капусти: кулінар поділилася рецептом, який стане улюбленим

Капусняк - відома і популярна перша страва української кухні, пише Politeka.net.

Її особливістю є кислуватий смак, що отримується завдяки основному інгридієнту – квашеній капусті. Але приготувати капусняк можна і зі свіжої капусти.

Рецептом такого капусняка поділилася кулінар Вікторія, яка веде свій фудблог. За її словами, цей варіант капусняка зі свіжой капусти найулюбленіший в її чоловіка.

Для приготування капусняка знадобляться такі інгредієнти: бульйон/вода - 3 л, олія - 3 ст.л., цибуля - 1 шт., морква - 1 шт., томатна паста - 1 ст.л., картопля - 2-3 шт., спеції: сіль, перець, улюблені - за смаком, капуста - 500 г, зелень: кріп, петрушка - за смаком.

Спочатку необхідно зварити бульйон. Вікторія порційно ріже ребра, кладе в баняк, заливає 3 литрами води і ставить на вогонь. Як закипить – знімаємо піну, додаємо корінці (селера, петрушка, морква, цибуля) і варемо 1,5 год. Наприкінці приготування, за десять хвилин до, кладемо лавровий листок.

Смачний капусняк зі свіжої капусти.

«Далі витягаю його і ребра (м‘ясо відділяю), проціджую і доливаю води, щоб було 3 л - бульйон готовий. Цей етап можна пропустити і варити капусняк просто на воді», - зазначила Вікторія.

Наступний крок у приготування капусняка зі свіжої капусти – цибулю дрібно порізати, моркву потерти і підсмажити на розігрітій олії до мʼякості, періодично помішуючи.

Потім необхідно додати томатну пасту (обо потерті на грубу терку 2 помідори), перемішати і посмажити ще кілька хвилин.
У бульйон/воду викладаємо порізану картоплю.

«Як закипить, скрутити вогонь, зібрати шуму і викласти засмажку. Якщо у вас стара капуста, то на цьому етапі викладаємо ще і посічену капусту. У мене молода капуста, то ж, з моменту, як я виклала до картоплі засмажку, я варю їх 10 хв. Додаю спеції, викладаю порізану молоду капусту і варю разом, періодично помішуючи, ще 7 хв., до готовності капусти», - розповіла Вікторія про хід приготування капусняка.

Останній крок –додаємо дрібно посічену зелень, перемішуємо і вимикаємо.

Вікторія радить дати капусняку ще хвилин десять постояти.

Подавати капусняк зі свіжої капусти можна зі сметаною.

Зірка "Жіночого кварталу" дала рецепт свого улюбленого сніданку.

Салат із пекінської капусти на святковий стіл - надшвидкий рецепт.

Також нагадаємо, що Ольга Сумська підказала, що приготувати у холодну погоду.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ