Смачний капусняк зі свіжої капусти: кулінар поділилася рецептом, який стане улюбленим

Смачний капусняк зі свіжої капусти: кулінар поділилася рецептом, який стане улюбленим

Капусняк - відома і популярна перша страва української кухні, пише Politeka.net.

Її особливістю є кислуватий смак, що отримується завдяки основному інгридієнту – квашеній капусті. Але приготувати капусняк можна і зі свіжої капусти.

Рецептом такого капусняка поділилася кулінар Вікторія, яка веде свій фудблог. За її словами, цей варіант капусняка зі свіжой капусти найулюбленіший в її чоловіка.

Для приготування капусняка знадобляться такі інгредієнти: бульйон/вода - 3 л, олія - 3 ст.л., цибуля - 1 шт., морква - 1 шт., томатна паста - 1 ст.л., картопля - 2-3 шт., спеції: сіль, перець, улюблені - за смаком, капуста - 500 г, зелень: кріп, петрушка - за смаком.

Спочатку необхідно зварити бульйон. Вікторія порційно ріже ребра, кладе в баняк, заливає 3 литрами води і ставить на вогонь. Як закипить – знімаємо піну, додаємо корінці (селера, петрушка, морква, цибуля) і варемо 1,5 год. Наприкінці приготування, за десять хвилин до, кладемо лавровий листок.

Смачний капусняк зі свіжої капусти.

«Далі витягаю його і ребра (м‘ясо відділяю), проціджую і доливаю води, щоб було 3 л - бульйон готовий. Цей етап можна пропустити і варити капусняк просто на воді», - зазначила Вікторія.

Наступний крок у приготування капусняка зі свіжої капусти – цибулю дрібно порізати, моркву потерти і підсмажити на розігрітій олії до мʼякості, періодично помішуючи.

Потім необхідно додати томатну пасту (обо потерті на грубу терку 2 помідори), перемішати і посмажити ще кілька хвилин.
У бульйон/воду викладаємо порізану картоплю.

«Як закипить, скрутити вогонь, зібрати шуму і викласти засмажку. Якщо у вас стара капуста, то на цьому етапі викладаємо ще і посічену капусту. У мене молода капуста, то ж, з моменту, як я виклала до картоплі засмажку, я варю їх 10 хв. Додаю спеції, викладаю порізану молоду капусту і варю разом, періодично помішуючи, ще 7 хв., до готовності капусти», - розповіла Вікторія про хід приготування капусняка.

Останній крок –додаємо дрібно посічену зелень, перемішуємо і вимикаємо.

Вікторія радить дати капусняку ще хвилин десять постояти.

Подавати капусняк зі свіжої капусти можна зі сметаною.

Зірка "Жіночого кварталу" дала рецепт свого улюбленого сніданку.

Салат із пекінської капусти на святковий стіл - надшвидкий рецепт.

Також нагадаємо, що Ольга Сумська підказала, що приготувати у холодну погоду.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Простой рецепт кекса "Зебра": десерт, который понравится взрослым и детям

Как улучшить зрение без операции: эксперты назвали витамины, которые нужно пить

Почему ошибки – это путь к успеху: мозг можно натренировать, как мышцы

Таролог Елена Бюн рассказала, готов ли Запад пригласить Украину в НАТО: «Здесь карты говорят, что…»

Покаталась на лодке и осталась без попы: девушка теперь не сможет жить без калоприемника

Северокорейские солдаты на фронте: чем может ответить ЕС и будут ли войска НАТО в Украине

Контролер будет наведываться чаще: в Украине усилят проверки электросчетчиков

Рецепт шоколадных блинов от судьи "Мастер Шеф" Мартыновской: тонкие и очень вкусные

Стояли, ждали и заскучали: девушка нашла, чем занять свой рот с мужчиной в очереди

"Непростое испытание": военный эксперт рассказал том, как армия РФ штурмует Харьковщину и какие шансы на успех у окупантов

Первые снегопады: украинцы предупредили о погоде

Михаил Шейтельман заявил, что солдаты КНДР на войне в Украине – это не отчаяние кремля, а вызов для США

Политтехнология или реальные военные угрозы: эксперт рассказал, ударит ли Трамп по москве

Гетманцев объяснил, что пенсионерам стало лучше: должны заметить рост

"Нужно притеснять, где только можно": в одном из кафе произошел языковой скандал, вызвавший бурную реакцию