Смачніше, ніж у кавказьких господинь: рецепт гострої аджики з чилі, для якого не потрібна електроплита

Смачніше, ніж у кавказьких господинь: рецепт гострої аджики з чилі, для якого не потрібна електроплита

Сира аджика з чилі – це відмінна закуска, яка не тільки додасть пікантності вашим стравам, але й зігріє у холодну пору. Особливо актуальною вона стає, коли немає електропостачання, адже для її приготування не потрібна термічна обробка. Фудблогерка Ліза Глінська поділилася простим рецептом, який допоможе створити цю смакоту у будь-яких умовах.

Інгредієнти:

  • Томати – 1 кг

  • Болгарський перець – 1 кг

  • Часник – 100 г

  • Перець чилі – 100 г

  • Сіль – 20 г

  • Цукор – 20 г

  • Оцет 9% – 80 мл

    аджика, скріншот з відео

Спосіб приготування:

  1. Спершу ретельно миємо томати та болгарський перець. Потім нарізаємо їх на невеликі шматочки, щоб легше було подрібнити.

  2. Чистимо часник та розрізаємо зубчики вздовж, видаляючи серединку. Це дозволить зменшити гостроту аджики. За бажанням, кількість часнику можна змінювати для досягнення потрібного рівня пікантності.

  3. Нарізаємо перець чилі. Якщо хочете, щоб аджика була менш гострою, можна видалити насіння.

  4. Подрібнюємо всі підготовлені інгредієнти за допомогою мʼясорубки або блендера. Якщо немає електропостачання, використовуйте механічну мʼясорубку – вона чудово справляється з цим завданням.

  5. Перекладаємо подрібнені овочі у велику миску. Додаємо сіль, цукор та оцет. Добре перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися, а сіль та цукор повністю розчинилися.

  6. Після перемішування може утворитися пінка. Її необхідно зняти ложкою для кращого зберігання продукту.

  7. Готову аджику розливаємо по стерилізованим банкам та закриваємо кришками.

Зберігати сиру аджику потрібно у холодильнику. В такому вигляді вона може стояти до одного року, зберігаючи всі свої смакові властивості та аромат.

Цей простий рецепт допоможе вам насолоджуватися смаком свіжої аджики у будь-яких умовах. Смачного!

Раніше ми розповідали про Ласощі, яким позаздрила б сама Роксолана: приготуйте ніжний десерт - «молочну халву»

Також,Полуницю і вишню більше не захочете: найсмачніший пиріг у вашому житті з шовковицею

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ціни на продукти зростуть на 30%: українцям ледь вистачатиме на їжу

Насичений на події понеділок: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 7 жовтня

Сніг 7 жовтня і кисле молоко на обличчя що потрібно, а що заборонено робити на Сергія, примети

"Жінка буде президентом...": відомий астролог визначив, що чекає на Україну взимку

Найсмачніші оладки з печінки: бюджетний рецепт від зірки "Майстер Шеф" Лізи Глинської

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи