Смачніше, ніж у кавказьких господинь: рецепт гострої аджики з чилі, для якого не потрібна електроплита
Сира аджика з чилі – це відмінна закуска, яка не тільки додасть пікантності вашим стравам, але й зігріє у холодну пору. Особливо актуальною вона стає, коли немає електропостачання, адже для її приготування не потрібна термічна обробка. Фудблогерка Ліза Глінська поділилася простим рецептом, який допоможе створити цю смакоту у будь-яких умовах.
Інгредієнти:
-
Томати – 1 кг
-
Болгарський перець – 1 кг
-
Часник – 100 г
-
Перець чилі – 100 г
-
Сіль – 20 г
-
Цукор – 20 г
-
Оцет 9% – 80 мл
Спосіб приготування:
-
Спершу ретельно миємо томати та болгарський перець. Потім нарізаємо їх на невеликі шматочки, щоб легше було подрібнити.
-
Чистимо часник та розрізаємо зубчики вздовж, видаляючи серединку. Це дозволить зменшити гостроту аджики. За бажанням, кількість часнику можна змінювати для досягнення потрібного рівня пікантності.
-
Нарізаємо перець чилі. Якщо хочете, щоб аджика була менш гострою, можна видалити насіння.
-
Подрібнюємо всі підготовлені інгредієнти за допомогою мʼясорубки або блендера. Якщо немає електропостачання, використовуйте механічну мʼясорубку – вона чудово справляється з цим завданням.
-
Перекладаємо подрібнені овочі у велику миску. Додаємо сіль, цукор та оцет. Добре перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися, а сіль та цукор повністю розчинилися.
-
Після перемішування може утворитися пінка. Її необхідно зняти ложкою для кращого зберігання продукту.
-
Готову аджику розливаємо по стерилізованим банкам та закриваємо кришками.
Зберігати сиру аджику потрібно у холодильнику. В такому вигляді вона може стояти до одного року, зберігаючи всі свої смакові властивості та аромат.
Цей простий рецепт допоможе вам насолоджуватися смаком свіжої аджики у будь-яких умовах. Смачного!
Раніше ми розповідали про Ласощі, яким позаздрила б сама Роксолана: приготуйте ніжний десерт - «молочну халву»
Також,Полуницю і вишню більше не захочете: найсмачніший пиріг у вашому житті з шовковицею