Смачніше, ніж у кавказьких господинь: рецепт гострої аджики з чилі, для якого не потрібна електроплита

Смачніше, ніж у кавказьких господинь: рецепт гострої аджики з чилі, для якого не потрібна електроплита

Сира аджика з чилі – це відмінна закуска, яка не тільки додасть пікантності вашим стравам, але й зігріє у холодну пору. Особливо актуальною вона стає, коли немає електропостачання, адже для її приготування не потрібна термічна обробка. Фудблогерка Ліза Глінська поділилася простим рецептом, який допоможе створити цю смакоту у будь-яких умовах.

Інгредієнти:

  • Томати – 1 кг

  • Болгарський перець – 1 кг

  • Часник – 100 г

  • Перець чилі – 100 г

  • Сіль – 20 г

  • Цукор – 20 г

  • Оцет 9% – 80 мл

    аджика, скріншот з відео

Спосіб приготування:

  1. Спершу ретельно миємо томати та болгарський перець. Потім нарізаємо їх на невеликі шматочки, щоб легше було подрібнити.

  2. Чистимо часник та розрізаємо зубчики вздовж, видаляючи серединку. Це дозволить зменшити гостроту аджики. За бажанням, кількість часнику можна змінювати для досягнення потрібного рівня пікантності.

  3. Нарізаємо перець чилі. Якщо хочете, щоб аджика була менш гострою, можна видалити насіння.

  4. Подрібнюємо всі підготовлені інгредієнти за допомогою мʼясорубки або блендера. Якщо немає електропостачання, використовуйте механічну мʼясорубку – вона чудово справляється з цим завданням.

  5. Перекладаємо подрібнені овочі у велику миску. Додаємо сіль, цукор та оцет. Добре перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися, а сіль та цукор повністю розчинилися.

  6. Після перемішування може утворитися пінка. Її необхідно зняти ложкою для кращого зберігання продукту.

  7. Готову аджику розливаємо по стерилізованим банкам та закриваємо кришками.

Зберігати сиру аджику потрібно у холодильнику. В такому вигляді вона може стояти до одного року, зберігаючи всі свої смакові властивості та аромат.

Цей простий рецепт допоможе вам насолоджуватися смаком свіжої аджики у будь-яких умовах. Смачного!

Раніше ми розповідали про Ласощі, яким позаздрила б сама Роксолана: приготуйте ніжний десерт - «молочну халву»

Також,Полуницю і вишню більше не захочете: найсмачніший пиріг у вашому житті з шовковицею

Поделиться сюжетом

Последние новости

Украинцам приготовили очередное повышение: новые цены на оформление документов с октября

Невероятно вкусный крем-суп из тыквы: финалистка "Мастер Шеф" дала простой рецепт

Помощь или подстава? Что нужно сделать украинцам, чтобы из-за субсидий не было проблем с судом

Циклон накроет Украину: синоптик рассказал, какие области накроет непогода

Немедленно сообщите ТЦК: о каких изменениях должны знать военкоматы

Какие деревья нельзя обрезать, чтобы не потерять урожай: садоводы предупредили об опасности

"Новая почта" изменила правила: за что больше не будут брать деньги

Просветительский праздник со слезами на глазах: Николай Томенко рассказал о собственном учительском опыте

Досрочные пенсии по возрасту: кому не придется работать до 60 лет

Ягодный мини чизкейк: "Мастер Шеф" Лиза Глинская дала рецепт вкусного десерта

Не все так однозначно: как правильно чистить разные виды ковриков в авто

Украинцам доступен еще один вид пенсии: есть всего полгода на оформление

Цены на продукты вырастут на 30%: украинцам едва хватит на еду

Снег 7 октября и кислое молоко на лицо: что нужно, а что запрещено делать на Сергея, приметі

Насыщенный на события понедельник: гороскоп для всех знаков Зодиака на 7 октября