Смачніше та дешевше, ніж у магазині: рецепт слабосоленої риби від переможця "Мастер Шеф"
Цього разу переможець сьомого сезону "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський на своїй сторінці в Instagram показав, як приготувати домашню слабосолену червону рибу.
"Швидко, смачніше, ніж у магазині, і не за всі гроші світу", – радить "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський.
Рецепт досить простий, рибка вже просолиться за кілька годин, головне – це правильний маринад.
Щоб приготувати найсмачнішу слабосолену червону рибку, "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський бере такі інгредієнти:
- лосось (філе) - 600 г
- кріп - 70 г
- петрушка - 40 г
- цедра одного лайма
- цедра одного лимона
- сіль - 35 г
- цукор - 35 г
- джин (або інший міцний алкоголь) - 40 г
Спершу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський зачищає філе лосося від кісточок, але шкірку з риби не знімає.
Для маринаду змішуємо дрібно нарізані кріп і петрушку, сіль, цукор, цедру лайма та лимона, а також джин. Все добре перемішуємо та викладаємо маринад зверху на філе риби.
Накриваємо рибку харчовою плівкою та відправляємо в холодильник маринуватися. Їсти її можна вже через 2-4 години.
"Маленький секрет великого смаку. Так ніжно, так смачно…Обов’язково зберігайте рецепт", – додав переможець "Мастер Шеф".
"Мастер Шеф" Вадим Бжезинський робить бутерброди зі слабосоленим лососем: на білий хліб намащує крем-сир, а зверху викладає рибку, нарізану на тоненькі шматочки.