Смачніше за пиріжки: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як найпростіше зробити картопляні зрази
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом ідеальних картопляних зразок з апетитною начинкою з грибів.
Інгредієнти:
- 500-600 г картоплі
- 30 г крохмалю
- 1 яєчний жовток
- 100 г сиру моцарела
- 100 г шпинату
- гриби (шампіньйони)
- 1 год. л. перець
- 3 зубчики часнику
- олія для смаження
- сіль та перець за смаком
Приготування:
Картоплю очистіть, наріжте на шматки і відваріть до готовності. Воду з готової картоплі злийте та зробіть пюре, яке має вийти сухим, зауважила "Мастер Шеф" Литвинова.
Додайте в картопляне пюре крохмаль та яєчний жовток, вимішайте до однорідності та залиште остигати.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, для начинки розігрійте сковороду, налийте 2 ст.л олії та висипте нарізані гриби. Вижміть часник і обсмажуйте трохи. Додайте сіль та перець за смаком і смажте гриби майже до готовності. Наприкінці додайте паприку та шпинат, перемішайте та зніміть з вогню, щоб начинка охолола.
Змоченими водою руками візьміть шматочок картопляного тіста, зробіть з нього кульку, плескайте її, додайте трохи тертої моцарелли та начинку з грибів та шпинату, потім заліпіть, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.
Смажте картопляні зрази на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії на невеликому вогні з обох боків до золотистої скоринки.