Смачнющі баклажани на зиму: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася сімейним рецептом

Смачнющі баклажани на зиму: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася сімейним рецептом

Цього разу екс-суддя проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова у себе в Instagram показала, як приготувати пікантні баклажани "Вогник" із томатним чилі соусом.

"Консервація, яка асоціюється в мене з одеським дитинством. Пікантний смак цієї страви завжди зігрівав та дарував теплоту в холодну зимову погоду", – розповіла "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.

На 1,5 кг баклажанів "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти (в очищеному вигляді):

  • перець солодкий - 500 г
  • часник - 100 г
  • перець чилі (за бажанням) - 20 г
  • соус томатний чилі - 130 г
  • цукор - 80 г
  • оцет столовий 9% - 25 г
  • сіль - 25 г
  • олія соняшникова - 50 г

Баклажани "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова нарізає кільцями товщиною приблизно 1 см, солить, заливає теплою водою та лишає на 30 хвилин. Після цього солону воду зливаємо, баклажани промиваємо холодною водою та просушуємо серветками.

Далі баклажани можна або обсмажити на розігрітій пательні з олією з обох боків, або запекти їх у духовці.

Для заправки солодкий перець, перець чилі та часник перебиваємо блендером. До овочів додаємо оцет, цукор, сіль, томатний соус чилі та перемішуємо.

В чисті банки "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова викладає по черзі кільце баклажана, 1 ст.л. заправки і так до кінця. Банки з баклажанами щільно закриваємо кришками та ставимо стерилізуватися – на 20 хвилин після закипання води, в якій стоять банки.

Банки ставимо кришками донизу, накриваємо ковдрою та лишаємо, щоб вони повністю остигли.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу